DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051346-2,14%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geç Kalıyoruz

ABONE OL
14 Ocak 2022 12:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yepyeni bir yıla girdik. Bazılarımız için karamsar bir yıl, bazılarımız için umut dolu bir yıl. Tabi ki bende umut dolu bir yıl olmasını isterim. Biz Edirneliler olarak beldemize ve ülkemize hizmet etmekte çok geç kalıyoruz. Bugün elimden geldiğince bu konuları sizlerle paylaşacağım.

Edirne’nin seçilmiş 3 milletvekili var! Genel başkanlarının istediği doğrultuda el kaldırmaktan başka ne iş yapıyorlar? Tabi buna alınacak milletvekillerimizde var. Şimdi size soruyorum? İYİ parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, bugün caddede tek başına gezse kaç kişi onu tanır? ilk önce kendinize sorun tanır mısınız?

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tek başına gezse kaç seçmen “ha bak bu AK Parti Milletvekili”der? CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nu kaç kişi tanır? en azından Okan Gaytancıoğlu’nu çiftçi camiasının neredeyse bütünü tanır. Televizyonu ve kürsüyü sık kullandığı için, adı hepsinin önünde gider.

Neyse bırakalım vekilleri mecliste grubu bulunan siyasi parti il ve ilçe başkanları ile yöneticilerini kaç kişi tanır. Biz gazeteci olduğumuzdan ötürü hepsini tanıma fırsatı buluyoruz. Ne kadar tanıdığımız ise muamma!

Gelelim yerel milletvekillerimize! Edirne’nin iktidar partisi CHP’nin İl genel meclis üyeleri Yaşar Sasa, Mustafa Üstün ve Ahmet Sarıgül ile AK partili üye Nedret Akbulut, Ankara’daki vekiller gibi yerel vekillerimizde gazetecileri unutmuş. (Bence kabahatin büyük bir kısmı galiba bizde. Onlara gazeteci olduğumuzu unutturmuşuk. Pek yakında hepsi bizi hatırlayacak. Hiç şüpheniz olmasın. Normalleşmeye az kaldı)

10 Ocak Pazartesi günü çalışan gazeteciler bayramımız vardı. Hangi milletvekili, hangi siyasi partinin il ve ilçe başkanı bizzat gelerek veya telefonla arayarak bayramınızı kutladı diye sorarsanız, kocaman bir “HİÇ” cevabını alırsınız.

Uzunköprü’de CHP ilçe başkanımız ve CHP’li belediye başkanımız sağ olsunlar çicek göndermişler. Kendilerinin işi çok! olduğu için gelemediklerini umuyoruz. AK parti ilçe başkanı Kadir Bilgin ve İYİ parti ilçe başkanı İbrahim Erkol yönetici arkadaşları ile bizzat gelerek bayramımızı kutladılar. MHP ilçe başkanı ise ne aradı ne de sordu. Neyse hepsinin canı sağ olsun. Gazetemize heyet olarak gelen Köy ve Mahalle muhtarlarımıza, Esnaf kefalet kooperatifimize, AK parti kadın kollarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Kurumlardan Milli Eğitim müdürümüz Eralp Akman çiçek göndererek gönlümüzü aldı. Şirketimizin 1968 yılından bu yana üyesi bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ercan İhtiyar ne çiçek gönderdi, nede bir telefon açıp bayram kutladı. Gecesi gazeteci arkadaşlara yemek almış. Ben gitmedim. Sadece duydum. (Çünkü ilçede var olan en eski gazeteci olmama, sürekli sarı basın kartı hamili olmama rağmen çağrılmadım. Belki de gazete sahibi diye aramamış olabilirler? Hiç alınmadığımı bizzat sizlere aktarırım.) Telefon ve mesajlarıyla bizleri onurlandıran dost ve arkadaşlarıma ayrıca kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız…

Edirne merkez ilçe ve tüm ilçelerinde 1968 bu yana çalışan, gazete çıkaran, sürekli basın kartı sahibi en eski gazetecisi Mehmet Karakaya hala 7/24 işinin başında. Ne siyasilerden, nede meslektaşlarımızdan arayan soran bile olmadı. Neyse biz geçelim bu vefasızlıkları gelelim bugünkü sorunlarımıza.

Uzunköprü’de 40 yıldır özlemle beklediğimiz Organize Sanayi Bölgesi hayalimize şimdilik ara verdik. Gerekli ARGE’ler yapılmadan balıklama başlanan OSB çalışmaları yasal engellere takıldı. Köy halkı mahkemelerce haklı bulundu. Şimdi kafamıza takılan bir kaç soru var.

1-UTSO eski yönetiminin dişinden tırnağından ayırıp biriktirdiği paralarla ceviz bahçesi alındı. Yönetim kurulu üyesi Recep Bilgin kendi elleriyle cevizleri dikti, budadı. Muhasebe müdürü Ünal Malak günlerce bahçe suladı. OSB’ye girmek için şimdiki yönetim bu bahçeyi sattı. Paranın tamamını buna gömdü. Niyet iyiydi tabi! ama gidilen yol yanlışmış ki bir türlü ileriye gitmedi. Yani fosss çıktı.

2-Acaba bugün UTSO tekrar cevizliği satın alalım derse ne olur. 700 bin tl.ye sattıkları cevizliği acaba kaç milyona alır?

3-OSB hayalimiz biterse bu müteşebbüs heyete verilen katkı paraları geri alınacak mı?

4- Kamu yararına olduğu için ucuz satın alınan tarlalar ne olacak? Kavacık köyü halkı bize geri verin diyor. Verilecek mi?

5-Son olarak Uzunköprü Kaymakamlığı ve Uzunköprü belediye başkanlığı para yatırarak heyete girdiler. Keza İl genel meclisi de. Şimdi buraya yatırılan paralar ne olacak? kurumlara geri verilecek mi? yoksa başka bir yer bulunup OSB’ye devam mı edilecek?

Evet bu soruların cevabını yetkilisinden ivedilikle bekliyorum.

TEŞEKKÜRLER SAYIN ERDOĞAN

OSB’deki 40 yıllık hayalimize şimdilik ara verirken Edirne Vali Yardımcısı, Uzunköprü’nün genç ve çalışkan kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan boş durmadı.

Baktı OSB olmayacak, fabrika kurmak isteyen işletmeciler ile görüştü ve onları Uzunköprü’ye gelmesi için ikna etti.

İki fabrikanın yerleri hazır. Üçüncü sırada. Toplulaştırma işlemlerindeki küçük sorun çözüldüğü gibi bu yerler şirketlere devredilecek.

Bir yıl içinde en az 2500 kişi bu fabrikalarda çalışacak.

Şimdi siz benim yerimde olun. Yukarıda ne kadar umutsuz olduğumu gördünüz.

Geç kalıyoruz, ölü toprağını üzerimizden atın benzetmelerinde bulundum. Peki biz böyle durup beklerken sağa sola bakmayan, elini çabuk tutan sayın Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan’a Uzunköprülüler ve Edirne halkı adına ayrıca teşekkür ediyorum.

Haydi arkadaşlar! Geç kalmadan işe soyunalım. Türkiye’de bu yıl sonu veya önümüzdeki yıl bir seçim olacak. Biz il olarak kendimizi bu seçimlere odaklamalıyız.

Eğer erken ARGE yaparsak epeyce yol alırız. Havaya bakarsak yine olduğumuz yerde sayarız. Yeni bir Türkiye kuruluyor! Uzunköprü ve Edirne olarak bizde bu yeni Türkiye’de hak ettiğimiz yeri almamız gerekmiyor mu?

Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ : “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan CUMHURİYET’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, CUMHURİYET’in hakkıdır.”

(K.ATATÜRK – 05.02.1924 – İzmir’de gazetecilerle)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.