DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gegeoğlu, “6 bin 500 kadının hayatına dokunduk”

Gegeoğlu, “6 bin 500 kadının hayatına dokunduk”

ABONE OL
2 Temmuz 2022 11:44
Gegeoğlu, “6 bin 500 kadının hayatına dokunduk”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kadın Kolları, 2021 yılının Aralık ayında hayata geçirdiği ‘YaşamHak’ projesine ilişkin 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Edirne’deki basın açıklamasında konuşan CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, proje kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladıklarını, bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı öncülüğünde, “Yaşamhak” projesi kapsamında yapılan çalışmalar, 81 ilde bulunan CHP Kadın Kolları Başkanlıklarınca eş zamanlı basın açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı.

Parti binasında açıklamada bulunan CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020’de CHP Kadın Kolları tarafından, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirerek, “Alo Şiddet” hattını kurduklarını belirterek projeye “YaşamHak” adını verdiklerini söyledi.

Gegeoğlu, 444 82 85 numaralı hattını arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunulduğunu belirterek, “Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk” dedi.

Şimdi yeni bir uygulama ile projelerini daha da güçlendireceklerini belirten Gegeoğlu, “Kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçiyoruz. Biliyoruz ki; bu memlekette sokakta yalnız yürürken arkasında ayak sesleri duyduğunda tedirgin olmayan tek bir kadın bile yoktur. Otobüste, dolmuşta son yolcu olarak kaldığında ürkmeyen bir kadından bile söz edemeyiz. Ne acı değil mi? Her kadın kendini Özgecan Aslan’ın veya Başak Cengiz’in yerine koymuştur… YaşamHak projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız. Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum: Yalnız Değilsin, Biz Varız! 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.