DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20770991,43%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç Yeryüzü Doktorları gönüllü hizmet veriyor

Genç Yeryüzü Doktorları gönüllü hizmet veriyor

ABONE OL
9 Ekim 2023 11:19
Genç Yeryüzü Doktorları gönüllü hizmet veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nin Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından, üniversitenin sosyal tesislerinde tanışma kahvaltısı düzenlendi. Yeni öğrencilerin katılımıyla Topluluğu daha güçlendirmek adına ve tanışma amaçlı kahvaltı düzenlediklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı Muammer Morkoç, birçok alanda olduğu gibi gönüllü olarak Edirne’deki köylerde sağlık taramasına katıldıklarını, ilkokullarda hijyen eğitimleri gerçekleştirdiklerini belirtti

“TÜ GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI KÖYLERE, İLKOKULLARA GÖNÜLLÜ HİZMET İÇİN GİDİYOR”

Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı ve Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Muammer Morkoç, “Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktoru topluluğuyuz. Üniversite bünyemizde bulunan birçok sayıdaki topluluktan bir tanesiyiz. Temel amacımız gönüllü olarak insanlara en başta sağlık hizmeti olmak üzere birçok alanda etkinliklerimiz oluyor. Bunlardan en başta Edirne’deki köylere gönüllü sağlık taramaları yapmaktayız. Ekstra olarak medics adlı konferanslarımız oluyor. Bilimsel çalışmalar, bilimsel akademik çalışmalar bunları öğrencilerle paylaşmak deneyimle, tecrübeyle, hocalarımızın aracılığıyla oluyor bunlar. Ekstra olarak her ay düzenli olarak ilkokullara gidip hijyen eğitimleri veriyoruz. Tıp fakültesi öğrencileri, sağlık fakültesi okuyan öğrenciler, diğer birçok farklı farklı bölümde okuyan arkadaşlarımızla beraber, 50 kişilik kontenjanla ilkokula gidip tüm ilkokul öğrencilerine hijyen eğitimi veriyoruz. Her yıl düzenli olarak Doğu’da, Güneydoğu’da, özellikle kış aylarında, atkı, bere kampanyası düzenliyoruz. En başta kendimiz veriyoruz. Dışarıdan destek vermek isteyenler, parayla almak isteyenler, arkadaşlarımız da destek veriyor. Her ay, her yıl düzenli olarak ilkokula göndermeye çalışıyoruz. Temelde etkinliklerimiz bu şekilde. Sağlık topluluğuyuz, gönüllü hizmet vermekteyiz. Yeryüzü Doktorları sivil toplum kuruluşunun üniversitedeki alt kollarıyız. Toplamda 45 tane üniversitede bu bölüm var. Yani Trakya Genç Yeryüzü Doktorları, Balıkesir Üniversitesi Genç Yardımcı Doktorları bu şekilde topluluklara bölünmüş durumdayız. Ve gönüllü hizmet vermekteyiz” dedi.

“TANIŞMA KAHVALTIMIZI HER SENE DÜZENLİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Morkoç, “Bugün burada da üniversitemizin topluluğu olan Genç Yeryüzü Doktorları’nın tanışma kahvaltısı var. Zaten üniversitedeki 45 tane topluluk var ve onların tanıtımları üniversitemiz Balkan Kampüsü’nde oluyor. Biz de böyle daha iç içe, birbirimizi samimi bir ortamda tanıyabilmek için bir tanışma kahvaltısı her sene düzenliyoruz. Daha samimi bir ortam oluyor. Hepimiz birbirimizi tanımış oluyoruz, yeni arkadaşlık hareket etmiş oluyoruz. Yaklaşık 95-100 arası bir arkadaşımız var burada. Kendimizi tanıtıyoruz, topluluk ne yapar, dönem içerisinde yapacağımız etkinlikleri tanıtıyoruz onlara. Ve aramızda yeni arkadaşlar almaya çalışıyoruz. Her sene düzenli olarak mezunlarımız oluyor. Ve onların açığını kapatmak için buradaki arkadaşlarımızı almamız daha kolay oluyor. Ve bizi daha yakından tanıdıkları için, hem de bu şekilde tanışmıştık zaten. Yeni arkadaşlar da alacağız aramıza. Bu şekilde güzel bir kahvaltı gerçekleştirmiş oluyoruz. Bütün sağlık bölümlerinde olan arkadaşlarımız yer almakta. Ama ağırlıklı tıp fakültesi öğrencileri tabii ve yeni başlayanlar. Bir ve ikinci sınıflar daha çok. Ben tıp fakültesi 3. sınıf öğrenciyim. Arkadaşlarım tıp fakültesi 4. sınıf öğrenci. Daha çok yeni gelen arkadaşlarımızı tanıtmak için yaptığımız bir organizasyon” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.