DOLAR 32,4561 0.23%
EURO 34,6539 0.14%
ALTIN 2.391,250,48
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1845390-7,53%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Gençler kısıtlamaya uyuyor

Gençler kısıtlamaya uyuyor

ABONE OL
16 Aralık 2020 11:21
Gençler kısıtlamaya uyuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, 20 Yaş altı gençlerin belirlenen saatlerde dışarı çıkma kısıtlamalara uyduklarını ancak gençlerin kendisi ve ailesine katkı sunmak için çalıştıkları işlere gidememesi maddi bir soruna dönüştüğünü belirterek, “Okulların kapalı olması ile evlerde kapanan gençlerin dijital bağımlılıkla karşı karşıya kalması sağlıksız davranışların ortaya çıkmasına neden oluyor” dedi. Kuru ayrıca, evine bakmak için mücadele veren gençler içinde evden çalışma modeli ile geçici istihdam sağlanabileceğini söyledi.

CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, Covid-19 tedbirleri kapsamında 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma kısıtlamalarına uymaları ve kent genelindeki gençlerin maddi ve manevi açıdan durumlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

“GENÇLER YASAKLARA UYUYOR”

Kuru, “20 yaş altı gençlerin hafta içi belirlenen saatlerde dışarı çıkmalarını geri kalan saatlerde kısıtlamalara uyduklarını oranlamak gerekirse yüzde 60 seviyelerinde gözlemliyorum. Tabi bu durum doğrudan doğruya ekonomik durum ve gelir seviyesiyle de ilgili. Gelir düzeyi daha yüksek mahallelerde oturan gençler bu yasaklara uyduklarını gözlemliyoruz ama gelir düzeyi daha düşük mahallelerde oturan gençlerin kısmi anlamda bu yasaklara uyabildikleri kaçak göçekte olsa günlük geçimlerini sağlayabilmek adına gündelik işler için maalesef dışarıya çıkmak zorunda kaldıklarını görüyoruz” dedi.

“GENÇLER, DİJİTAL BAĞIMLILIK YERİNE EV İÇİ AKTİVİTELERİ ARTTIRMALI”

Gençlerin psikolojik durumları süreç uzadıkça daha da sıkıntılı bir hal almaya başladığının altını çizen Kuru, “Okulları da kapanan gençlerin sosyal hayattan tamamen uzaklaşmış durumda olması onların daha da çok internet başında vakit geçirmesini sağlıyor ve bu durum sağlıksız davranışlar, bilgi kirliliği ve dijital bağımlılık dediğimiz ihtiyacın ötesinde internet kullanımı bağımlılığına yol açıyor. Bu durumda yapılması gerekenler ev içi aktivitelerin arttırılması kitap dergi gibi yayınların takip edilmesi ev içi egzersizler mutfak aktiviteleri gibi gençlerin ve çocukların bu tip etkinliklere ebeveynleri tarafından yönlendirilmesi ve en önemlisi sürecin sonunun yaklaştığı aşı uygulamalarının başladığı biraz daha gayret ve sabır göstermeleri konusunda telkinlerde bulunması anlamında tavsiyelerde bulunuyoruz” dedi.

“GENÇELERE EVDEN ÇALIŞMA MODELİ İLE GEÇİCİ İSTİHDAM SAĞLANABİLİRDİ”

Evine bakmak için mücadele veren gençlerin sokağa çıkma kısıtlaması ile maddi olarak eve katkı sağlaması için evden çalışma modeli ile evden çıkmaması ve geçim sağlamaları adına çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Kuru, “Maalesef 20 yaş altı çalışmak zorunda olan gençler için kısıtlamalar biraz daha esnek işliyor olabilir ama bakmakla yükümlü olduğu büyükleri veya hanenin geçimini sağlayan gençler için sosyal destek projeleri geliştirebilirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu tarz gençlere evden çalışma modeli ile geçici istihdam sağlayabilirdi. Evinde bilgisayar ve internet temini sağlanan bu gençler Gençlik ve Spor Bakanlığını anlaştığı firmalar ile evden call center, teknik destek gibi evden çalışma modeline uygun işlerde istihdam edilip hem bu gençlerin evden çıkmamasını hem de geçimlerini sağlayabilmek anlamında bir çözüm olabilirdi. Sadece call center danışmanlığı tarzı da değil yine Bakanlığın anlaşacağı Medya şirketleri ile içerik üreticiliği, metin yazarlığı, ürün yorumculuğu gibi birçok iş üretilebilirdi. Bakanlığımızın maalesef bu anlamda bir çalışması bulunmuyor” dedi.

“GÜZEL GÜNLERDE BULUŞMAK İÇİN GENÇLERİMİZİN KURALLARA UYMALARINI İSTİYORUM”

Hem sağlık açısından hem maddi hem manevi olarak korunmak için gençlere seslenen Kuru, “20 yaş altındaki gençlere sokağa çıkma yasaklarına uymalarına yönelik çağrımız bu sürecin artık sonuna doğru geliyoruz. Evet süreç iyi yönetilmedi evet çok yaralar aldık hem maddi hem manevi kayıplarımız oldu fakat sevdiklerimize ve birlikte yaşadığımız topluma karşı büyüklerimize ve küçüklerimize karşı sorumlu davranmak zorundayız. Bu doğrulta da mümkün olduğunca kurallara ve kısıtlamalara nizami şekilde uymaları hem kendilerini hem de sevdiklerini enfeksiyondan koruyacaktır. Tüm gençlerimizden biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum, sevdiklerini gelecek güzel günleri hep birlikte yeniden konserlerde festivallerde etkinliklerde yaşanacak güzel günlerde buluşmak için kurallara uymalarını istiyor ve diliyorum” şeklinde sözlerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.