DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.455,100,80
BIST 9.889,261,78%
BITCOIN 20881640,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gerçek gündem ekonomik ve sosyal sorunlar”

“Gerçek gündem ekonomik ve sosyal sorunlar”

ABONE OL
2 Aralık 2021 11:23
“Gerçek gündem ekonomik ve sosyal sorunlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne 21’inci Dönem Milletvekili Şadan Şimşek, Ülke olarak bizleri hem içerimizde hem de dışarıda bekleyen çok büyük sorunlar olduğunu ve ülkemizin gerçek gündeminin ekonomik ve sosyal sorunlar olduğuna işaret ederek, “Temennimiz bizi temsil eden insanlarımızın bir an önce ülkemizin gerçek gündemini masaya yatırarak çözüm bulmalarıdır” dedi.

21’inci Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, yaptığı açıklamada, Ülkemizin gerçek gündeminin ekonomik ve sosyal sorunlar olduğunu belirterek, “Halka ve hakka hizmet anlayışında siyaset bir araçtır. Amaç hizmettir. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumda yönetimde olan halkımızın oyları ile iş başına hizmet için gelen kişilerin sorumluluklarının farkında olmaları gereklidir. Bu kadar tansiyonu yüksek siyasi söylemler ile sorunlarımızı çözme imkanı yoktur. Siyaset sorunları tespit etme, TBMM ise sorunları çözme yeridir” dedi.

Siyasetle görev başında olan kişilerin vizyonu geniş, sorunları çözme bilgisi, becerisi, kabiliyeti ve yeteneği olması gerekli olduğunu belirten Şimşek, “Siyaset makamı geçim kapısı değil, rant kapısı hiç değildir. Düşünemeyen, üretemeyen ve paylaşamayan bir siyasi yapıdan bir an önce çıkmamız gerekir” dedi.

Şimşek, Ülkemizde yönetimde olanlar ile muhalefette olanların ortak paydası sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi;

“Önemli olan yangın var demek değildir. Yangının çıkartmamak, yangını görüp te söndürmektir. Yapıcı söylem ve eylemlerde bulunmaktır.2021 yılı bitiriyoruz. 2022 yılına gireceğiz. Ülke olarak bizleri hem içerimizde hem de dışarıda bekleyen çok büyük sorunlarımız var. Her şeyden önemlisi dünyada kuraklıktan kaynaklı gıda krizi kapımızda, ülkemizin tarım ve hayvancılıkta gelinen boyut ortada, üreten sektörümüz dışa bağımlı hale gelmiş bir durumdadır. Bir tarafta yaşanan kuraklık, bir tarafta her gün artan girdi maliyetleri, üreticimiz üretemez durumdadır. Bir an önce koltuk sevdasını ve kayıkçı kavgasını bırakarak sorunlara çözüm üretelim. Bu sosyal ve ekonomik durum böyle giderse Allah korusun ülke olarak sosyal ve ekonomik patlama yaşarız. Halkımız siyasilerin çekişmelerinden bıkmış durumda, sorunlarına çözüm üreten yok, söylem çok ağızı olan konuşur vaziyete geldik. Aklı selim davranalım. Cennet ülkemiz ve güzel insanlarımız, bizler bu yaşadığımız durumu hak etmiyoruz. Temennimiz bizi temsil eden insanlarımızın bir an önce ülkemizin gerçek gündemini masaya yatırarak çözüm bulmalarıdır. Bir dönem milletvekilliği yapmış, halkımızın içinde yaşan kişi sorumluluğu ile aktif siyasette bulunanlara çağrım şudur ki; Yarın çok geç, ülkemizin sorunlarına çözüm üretelim. Halkımızın gözündeki siyasi saygınlığınızı yitirmeyiniz. Bulunduğunuz makam ve görevlerinin sorumluluk bilinci ile hareket edelim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.