DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,570,40
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20914170,02%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giyik, “ETUS zimmet davasında aklandı”

Giyik, “ETUS zimmet davasında aklandı”

ABONE OL
11 Ocak 2022 11:06
Giyik, “ETUS zimmet davasında aklandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ETUS Başkanı Hakan Giyik, yönetim olarak haklarında başlatılan zimmet soruşturmasından kavuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar çıktığını belirterek, ETUS’un zimmet davasından aklandığını söyledi. Giyik ayrıca, haklarında vergi usul kanununa muhalefetten dava açıldığını belirterek, “O davada da vergi dairesiyle yaptığımız uzlaşmayı koyduğumuzda bu mahkemeyi de lehimize sonuçlanacağından eminiz” dedi.

ETUS Başkanı Hakan Giyik, düzenlediği basın toplantısında ETUS Yöneticilerine açılan zimmet soruşturması ile ilgili açıklamada bulundu.

“MAHKEME KONUSU NAKİT BİNİŞLER”

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Giyik, Cumhuriyet Savcılığının taraflarına 16 milyon liralık zimmet davasıyla alakalı soruşturma başlattığını hatırlatarak, 16 arkadaşımızın bu suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Mahkeme nakit binişlerle alakalı 2014-2019 yılları arasında kararını oy birliğiyle aldığımız genel kurul kararını nakit binişlerde komisyon üyeleri olan komisyon arkadaşlarımız tarafımıza suç duyurusunda bulundu. Mahkeme konusu buydu. Daha sonra savcılık soruşturma başlattı ve vergi müfettişi atandı. Vergi müfettişi de bölgemizdeki vergi denetimcilerini kooperatifimiz binasına göndererek defterlerimize ve gelir gider tablolarımızın incelenmesi sağlandı. Burada genel kuruldan geçirdiğimiz nakit binişlerin nasıl toplandığı, ne kadar toplandığı, nasıl dağıtıldığı kimlere dağıtıldığı, kayıtları incelendi. Bu incelemeden sonra savcılık bilir kişi atadı. Bilir kişi de aynı şekilde incelem yaptı. İki üç ay sonra birinci bilir kişiye itiraz olduğu için tekrar bilir kişi atandı. Aynı şekilde detaylı araştırma yapıldı. Şu anda bilirkişi raporları ve vergi dairesi incelemelerinden sonra savcılığın kararı geçen hafta şahsıma tebliğ edildi. Aynı şekilde muhattap olan arkadaşlara da tebligat geldi. Kötü düşüncelerde olan arkadaşlarımızın bilgisi olması açısından bilgi vermek istedik” dedi.

“KOVUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞI TEBLİGATI ELİMİZE ULAŞTI”

16 milyonluk zimmet davasıyla ile ilgili savcılığın kovuşturmaya gerek duymadığına yönelik tebligatın kendilerine ulaştığını belirten Giyik, “Sadece vergi usul kanununda muhalefetten dava açılmış. 16 arkadaşımız bizlerin itibarını kaçırmak için uğraştılar. Bizlere başkanlık yaptırmamak için uğraştılar. Ama başaramadılar. 4-5 ay önce tekrar adaysız şekilde yine yönetici arkadaşlarla yönetime devam ediyoruz. Cevabımızı vermiş olduk. Resmi cevap geldiği için mutluyuz” dedi.

“2 BİNE YAKIN BEYANNAME VERDİK”

Savcılığın vergi dairesinden araştırma istediğini ve vergi dairesi müfettişlerinin 30 kişi hakkında incelemelerde bulunduğunu belirten Giyik, “Vergi dairesi incelemede bulunduktan sonra 2014-2019’da eksik beyanname verdiğimiz tespit edildi. O dönemin il başkanı arkadaşlarımıza destek verdi, vergi kaçırdığımızı ima ettiler. 2 bine yakın beyanname vererek bu olayı bertaraf etmiş olduk. Vergi dairesiyle vergi usum yasasından faydalanarak anlaşmış olduk. Mahkeme sonucunda vergi usul kanununa muhalefetten dava açıldı. 25 Mart’ta davamız var, o davada da vergi dairesiyle yaptığımız uzlaşmayı koyduğumuzda bu mahkemeyi de lehimize sonuçlanacağından eminiz” dedi.

“ZİMMET DAVASINDA ETUS AKLANDI”

Mahkemenin kendisine gönderdiği kovuşturmaya gerek olmadığı yönündeki tebligatı okuyan Giyik, “Savcılık bizim üzerimizdeki zimmeti bitirmiş. Çok net bir karardır. Davamız 25 Mart’ta onunda lehimize çıkacağından eminiz. Bundan sonra bizim bu şekilde iddialar bulunarak Savcılığa suç duyurusunda bulunan arkadaşlara gerekli tazminat davalarımızı başlatacağız. Bu soğanı doğrayan bilir derler, dışarıda lafla olmuyor. Herkes taşın altına elini sokup öğrenmesi lazım. Biz ETUS Başkanlığı’nı yapmaya devam edeceğiz. Ne kadar zarar verdiyseler onlarında haklarını koruyarak gerekli tazminat davalarını açacağız. Bu davayla alakalı suçlanmamızı kabul etmiyoruz. Zimmet olayı hırsızlık, haksızlık olayı bu davayla bitmiştir. Belgemiz burada. Zimmet davasında ETUS aklandı. Ama ETUS’un itibarını kaçıracak hareketlerde bulunan arkadaşlar cezasını çekecek. ETUS o dönemde çok zor günler yaşadı. Bize karşı yapılan asılsız iddialar bizi zor duruma düşürdüler. Kazançlarımızı engellediler. Sokakta gezerken insanların başka bakışları vardı bize. Tazminat haklarımızı kullanacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.