DOLAR 32,4097 -0.25%
EURO 34,8328 -0.1%
ALTIN 2.419,34-0,12
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1876158-4,20%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gönüllü gençler “Anadoluyuz Biz Projesi” kapsamında Edirne’yi gezdi

Gönüllü gençler “Anadoluyuz Biz Projesi” kapsamında Edirne’yi gezdi

ABONE OL
21 Ağustos 2023 12:00
Gönüllü gençler “Anadoluyuz Biz Projesi” kapsamında Edirne’yi gezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen “Anadoluyuz Biz Projesi” kapsamında İstanbul’dan Edirne’ye gelen 40 gönüllü genç kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek tanıma fırsatı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunulması amacıyla hayata geçirdiği Anadoluyuz Biz Projesi devam ediyor. İstanbul gençlik merkezlerine üye, 17-23 yaş arası 40 gönüllü kız Serhad şehri Edirne’yi gezdi.

İlk gün Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden gençler ardından Muharip Gaziler Derneği, Huzurevi, esnaf ve pazar yerini ziyaret etti. Gezinin ikinci günün de ise kentin tarihi yerlerini ziyaret eden gençler Kırkpınar Er Meydanı, Hıdırlık Tabya, Selimiye ve Eski Camii, Sultan II. Beyazıt Külliyesi ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

default

Gezinin son günün de ise gönüllü gençler Meliha Çankaflı Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrenciler çeşitli oyunlar oynadılar. Ardından Karaağaç’ta bulunan Tarihi Gar binası ve Lozan Anıtını ziyaret etti. Gönüllü gençlerin Edirne ziyareti Trakya Üniversitesi Doğa Tarih Müzesi, Jandarma Şehitliği, Edirne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Gençlik Merkezi ziyareti ile son buldu.

3 gün boyunca kentin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret eden gençler, Edirne’nin meşhur lezzetlerinin tadına da baktılar. Gezi boyunca gençlere Gençlik liderleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığından görevli koordinatörler eşlik etti.

Edirne’yi çok beğendiklerini belirten gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve yetkililere teşekkür ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.