DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20766821,47%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Grierson-Gopalan Sendromu’

‘Grierson-Gopalan Sendromu’

ABONE OL
2 Kasım 2023 14:10
‘Grierson-Gopalan Sendromu’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Keşan Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uz. Dr. Rufat Gojayev yaptığı açıklamada Yanan Ayak Sendromu (Grierson-Gopalan Sendromu)na değindi.
Dr. Gojayev şunları söyledi;
“Ayakta yanma günümüzde bir çok kişinin sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalar bunu ayakaltı yanması gibi tariflemekte ve en çok geceleri yatarken şikayetleri olmaktadır. Aslında ayakaltında yanma bir hastalık değil, farklı hastalıkların neden olduğu nörolojik bir sendromdur. Tıbbı ismi Grierson -Gopalan sendromu olarak geçmektedir. Çok da önem vermediğimiz zaman hafif başlar ve uzun sürede ayak altında yanma şiddeti artar ,aynı zamanda karıncalanma, uyuşma ve ağrı gibi şikayetler de olabilir. Tedavi edilmezse ilerleyen zamanda geri dönmez bir sorun oluşturur. Ilerleyen zamanlarda derinin uyaranları algılamasında bozukluk meydana gelir ki, buna hiperestzi denir
Sendromun oluşmasında bir çok etken vardır. kronik böbrek hastalıkları, vitamin eksiklikleri, nöropatiler, kanser ve kemoterapi ilaçları, kardıovaskular dolaşım bozuklukları, hiv ve benzer enfeksiyonlar, diabetus mellitus gibi endokrinolojik hastalıkları, ağır metal zehirlenmeleri, obezite ve fazla alkol gibi bir çok etken söyleyebiliriz. Ayakaltında olan yanma şikayeti olduğu zaman dahiliye ve nöroloji doktorlarına başvurulması uygundur. Erken tanı ve tedavi şikayetin kalıcı olmasını önler. Aynı zamanda altta yatan neden tedavi edilmiş olur” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.