Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde ‘Umudum balon olsun gökyüzüne yükselsin, tohum olsun toprakta yeşersin’ sloganıyla etkinlik düzenlendi.
Lüleburgaz Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sosyal medyadan çocuklar umutlarını yazdı.
Umutların yazılı olduğu notlar ile ağaç tohumlarının bağlandığı 2020 balon, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen törenle gökyüzüne bırakıldı.
Tören, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocuklar için belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlandı.
Belediye Başkanı Murat Gerenli, törende yaptığı konuşmada, ulusal egemenliğin ilanı ve TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı.
Tüm yurtta ülkenin kurulmasında ve vatan savunmasında ön sıralarda yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerin özlem ve sevgiyle anıldığını ifade eden Gerenli, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ diyen Atatürk’ün izinde yürümeye devam ettiklerini belirtti.
Çocukların ‘aydınlık gelecekler’ olduğunu vurgulayan Gerenli, “Sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Sizler aydınlık geleceğimiz, göz bebeğimizsiniz. Şimdi bu balonlar göğe yükselsin ve yere düşen her bir tohumla birlikte umutlar yeşersin” dedi.
(AA)
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).