DOLAR 32,5696 0.25%
EURO 35,0044 0.08%
ALTIN 2.449,100,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20946480,21%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HDP’li Paylan hakkında suç duyurusu

HDP’li Paylan hakkında suç duyurusu

ABONE OL
28 Nisan 2022 17:53
HDP’li Paylan hakkında suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi tarafından, HDP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın sözde Ermeni soykırımının tanınması için TBMM’ye sunduğu kanun teklifine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Mustafa Kaplan, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından adliye önünde açıklamada bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

HDP’li Milletvekili Garo Paylan hakkında yalan ve iftira açıklamaları sebebiyle suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Kaplan, “STK’ların görevi sadece alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmak değildir. STK’ların görevlerinden biri de hatta en önemlisi de milli ve manevi değerlere yapılan saldırılar karşısında dik durabilmektir. Dost düşman herkesin bildiği üzere, Türk Eğitim Sen Türkiye’nin milli refleksidir. Türk Eğitim Sen, milli birlik ve beraberliği esas alır. Biz de bu bağlamda Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi olarak PKK ağzıyla ihanet içerisinde hareket etmeyi alışkanlık haline getiren bölücü vekil hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına, yalan ve iftira dolu açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“TÜRK DEVLETİNİ SOYKIRIMLA İTHAM EDENLERE DİYORUZ Kİ; KENDİ KİRİNİZDE BOĞULUN”

Kaplan “Türk Eğitim Sen olarak diyoruz ki; Türk Milleti Asildir, soykırım yapamaz. 1915’te Tehcir tedbirini alan dönemin İttihat ve Terakki Hükümetini minnetle anıyorum. Tehcir uygulanmasaydı, belki de dört yıl sonra vermiş olduğumuz Kurtuluş Savaşımızın seyri değişecekti. Şunu da görmek lazım; milletimizi arkadan vuran, işgalci ülkelerle iş birliği yapan ve devlete isyan edenlere karşı alınabilecek en hafif tedbir olarak tehcir uygulaması hayata geçirilmiştir. Ne bekleniyordu ki? Masum ahaliyi katleden Taşnak çetelerine, adeta soykırım yaparcasına çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice öldüren, ülkemizin işgal edilmesi için yabancı güçlerle işbirliği yapanlara devlet seyirci mi kalacaktı? Şöyle bir tarihe bakılsın; böylesi faaliyetler içerisinde olan gruplara karşı başka ülkelerde nasıl muamele edilmiş.  Bugün siyasi ve diplomatik hedef ve çıkarları için, Türk Devleti’ni soykırımla itham eden tüm ülkelere diyoruz ki; kendi kirinizde boğulun. Soykırım, sömürgecilik ve zulümle dolu tarihinizle yüzleşin.  Bilinen tarihin her döneminde onlarca imparatorluk ve devlet kurmuş olan milletimizin sicilinde tek bir leke yoktur. Türk Milleti, tarihin yüz akıdır. Açıklamamı  Türk Eğitim Sen’in Genel Başkanı Sayın Talip Geylan Bey’in sözleri ile tamamlamak istiyorum : Berlin’de Ermeni terörist tarafından şehit edilen Talat Paşa’dan Anadolu’da Ermeni Taşnak çetelerince katledilen masumlara, Hocalı da hunharca öldürülen sivillerden, Ermeni terör örgütü Asala militanlarınca şehit edilen diplomatlarımıza ve asırlık ihanetin son halkası PKK’nın katlettiği vatandaşlarımıza kadar ayrılıkçı teröre kurban verdiğimiz tüm kayıp ve şehitlerimize rahmet niyaz ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

OLAY NEYDİ

HDP Milletvekili Garo Paylan, 22 Nisan 2022 tarihindeki sözde Ermeni soykırımının tanınmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi sunmuş, kanun teklifi ise TBMM iç tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle iade edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.