DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 35,0030 -0.11%
ALTIN 2.441,490,23
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20962890,35%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HEM kursiyerlerinden ‘kırkyama’ sergisi

HEM kursiyerlerinden ‘kırkyama’ sergisi

ABONE OL
17 Ocak 2023 11:06
HEM kursiyerlerinden ‘kırkyama’ sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Merkezi’nin (HEM) 12 kursiyerinin hazırladığı 40 eserden oluşan ‘Kırkyama’ sergisi Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşti.

Çok eski yıllarda eski kumaş parçalarının değerlendirilmesi ile ortaya çıkan Kırkyama tekniğini, günümüzde Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de katıldıkları kursta kullanarak birbirinden güzel eseri ortaya çıkardı. Sergiye Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç ve kursiyerler katılım sağladı.

“GELENEKSEL SANATLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Öğretmenlerimize, usta öğreticimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu açılan sergilerin emeğin alın teri olarak çok güzel etki yapacağını ve bu geleneksel sanatların yayılmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“12 KURSİYER 40 ÜRÜN”

Halk Eğitim Merkezi’nde görevli kırkyama Sanatı usta öğreticisi Gülsen Korkmaz, “12 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlerimiz ve 40 ürünle bu sergiyi açtık. Ürünlerimizin birçoğu geri dönüşümden oluşuyor. Evlerimizdeki eski giymediğimiz kıyafetlerimizi değerlendirdik. Bu örtülerin hepsi birer anı defteri gibi. Hepsinin ayrı teknik uygulamaları ve hikayesi var” dedi.

1 yıl süren çalışmayla güzel bir eser ortaya çıkardığını dile getiren Kursiyer Servet Korol, “Evde kullandığımız ve artık atık haline gelmiş eskimiş kumaşları değerlendirmek amacıyla yapmıştım. Yapım aşaması yaklaşık 1 yıl sürdü ama bitince güzel bir eser ortaya çıktı. Bu kırkyama kursu ile hem boş zamanımızı değerlendirmiş oluyoruz hem de geri dönüşümün önemine dikkat çekiyoruz” diye konuştu.

Devecihan Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşene Kırkyama Sergisi’nin cuma gününe kadar halkın ve sanat severlerin ilgisine sunulacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.