DOLAR 32,3791 -0.13%
EURO 34,7257 -0.24%
ALTIN 2.403,52-1,28
BIST 10.100,850,18%
BITCOIN 1970736-1,81%
Edirne
15°

KAPALI

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Her zaman vatandaşların yanı başında

Her zaman vatandaşların yanı başında

ABONE OL
30 Kasım 2020 16:41
Her zaman vatandaşların yanı başında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan belediyesi, Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasında vatandaşa HES Kodu alıyor.

HES Kodu için kimliğinizle Keşan Belediyesi Hizmet Noktasına gelmeniz yeterli.

Koronavirüs tedbirleri konusunda ilk günden bu yana büyük hassasiyet ortaya koyan Keşan Belediyesi, önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdüren, ilçe genelinde düzenli olarak dezenfekte çalışması yapan Keşan Belediyesi, halk sağlığını korumak ve ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmak amacıyla HES Kodu alımı ile ilgili yine önemli bir sorumluk aldı.

Bir süredir belediyeye girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu onayı uygulamasına geçen Keşan Belediyesi, HES Kodu olmayan veya almakta zorluk çeken vatandaşlara Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasında itibaren görevlendirdiği personeller ile HES Kodu alınmasını sağlıyor.

Uygulamayla ilgili açıklamada bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Vatandaşların, HES Kodunu, Keşan Belediyesi’nin Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet noktasından görevli personelin yardımlarıyla alabileceğini belirten Helvacıoğlu, “Bir süredir; belediyemizin girişinde de HES Kodu onay uygulaması gerçekleştiriyorduk.  Belediyeler bazında da bu uygulamayı Türkiye’de ilk başlatan kurumlardanız. Belediye hizmet binamızın girişinde yoğunluk yaşanmaması için ek hizmet binamızda bu hizmeti daha hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Bundan sonra HES kodu olmayan veya almakta zorluk çeken vatandaşlarımız için Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasında vatandaşlarımıza yardımcı olma kararı aldık. Bugünden itibaren; sadece Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasıyla sınırlı olmak kaydıyla vatandaşlarımıza HES kodu almada yardımcı olacağız. HES kodu almak için Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasına başvuracak kişilerin yanlarında nüfus cüzdanını getirmeleri yeterli olacak. Vatandaşlarımızın da yakından takip ettiği üzere salgın ile mücadele kapsamında var gücüyle mücadele eden bir belediyeleri var.  Yeni araçlarımız ile ilaçlama, dezenfekte çalışmaları, evlere hizmet uygulamalarımız, denetimlerimiz ve daha birçok konuda mücadelemiz hızlı ve etkili biçimde sürüyor. Keşanlı hemşehrilerimiz için alınan kişisel ve toplumsal tedbirlerin çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.