DOLAR 32,4012 0.04%
EURO 34,6016 -0.08%
ALTIN 2.384,260,18
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1939847-6,23%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HES kodları, belediyenin hizmet noktasından alınabiliyor

HES kodları, belediyenin hizmet noktasından alınabiliyor

ABONE OL
28 Kasım 2020 12:38
HES kodları, belediyenin hizmet noktasından alınabiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nden bir kolaylık daha vatandaşlar HES kodlarının belediyenin hizmet noktasından alabilecek.

Keşan Belediyesi’nden yeni bir hizmet daha.

Keşan Belediyesi her zaman vatandaşının yanında.

HES Kodunuzu Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasından alabilirsiniz.

Koronavirüs tedbirleri konusunda ilk günden bu yana büyük hassasiyet ortaya koyan Keşan Belediyesi, önemli bir uygulamayı daha hayata geçiriyor.

Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını titizlikle sürdüren, ilçe genelinde düzenli olarak dezenfekte çalışması yapan Keşan Belediyesi, halk sağlığını korumak ve ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmak amacıyla HES Kodu alımı ile ilgili yine önemli bir sorumluluğun altına elini hiç düşünmeden uzattı.

Bir süredir belediyeye girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu onayı uygulamasına geçen Keşan Belediyesi, bundan sonra HES Kodu olmayan veya almakta zorluk çeken vatandaşlar için Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasında vatandaşlara yardımcı olma kararı aldı. Buna göre Keşan Belediyesi 30 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren görevlendirdiği personeller ile sadece Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasıyla sınırlı olmak kaydıyla vatandaşlara HES Kodu almada yardımcı olacak.

Öte yandan Keşan Belediyesi’nde belediye personelinin yanı sıra hizmet binasına giren vatandaşların, güvenlik birimine bağlı ekiplerce HES kodu sorgulanıyor. Sorgunun ardından “Riskli değil” ifadesi görüldükten sonra vatandaş binaya girebiliyor. “Riskli kişi” olarak belirlenen vatandaşların da belediyeye girişleri engelleniyor ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanıyor.

HES Kodu almak için Kunduracılar Çarşısı’ndaki hizmet binasına başvuracak kişilerin yanlarında Nüfus Cüzdanı’nı getirmeleri gerekiyor ve kişiler kendilerinden başkasına ait HES Kodu talebinde bulunamayacak.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.