DOLAR 32,5582 0.04%
EURO 34,9306 0.18%
ALTIN 2.430,280,31
BIST 9.770,130,49%
BITCOIN 2071688-4,14%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hiçbir başvuru cevapsız bırakılmadı”

“Hiçbir başvuru cevapsız bırakılmadı”

ABONE OL
18 Şubat 2022 11:11
“Hiçbir başvuru cevapsız bırakılmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen hak arama kurumları başkanları istişare toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; TBMM KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. M. Belma Satır, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç ve ilgili hak arama kurum başkanları katılım sağladı.

Dilekçe hakkının anayasal bir hak olduğunu belirten Aksal, “Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup Anayasal güvence altındadır” dedi.

Hak arama kurumlarının içerisinde yer alan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile ilgili bilgi veren Başkan Aksal, şunları kaydetti:

“Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz (KEFEK), kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi ile kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması amaçları doğrultusunda parlamento düzleminde bir mekanizma olarak 24 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5840 sayılı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu ile kurulmuştur.

Kadın erkek eşitliğinin ihlal edildiğini veya ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünen kişiler bir dilekçeyle, e-posta yolu ile veya faksla Komisyona başvurabilmektedirler. Komisyon, bireysel başvuruları inceleyerek ilgili kamu idareleri ile iletişim kurmaktadır. Komisyon, başvurulara ilişkin yaptığı işlemlere dair başvurucuya üç ay içerisinde bilgi vermekle yükümlüdür.

Hiçbir başvuru cevapsız bırakılmamıştır. Komisyon Başkanlığı, bu başvuruları incelemiş, ilgili kurumlarla yazılı iletişime geçerek onları bilgilendirmiş ve konunun incelenmesini, inceleme sonucunun da Komisyona gönderilmesini istemiştir. Komisyon Başkanlığı’mıza gelen inceleme sonuçları başvuru sahibi vatandaşlara iletilmiştir. Komisyon olarak tüm çalışmalarımıza uzmanlarımız, ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımızla istişare ederek devam edecek, vatandaşlarımızın sorunlarına devletimizin imkanlarıyla çözüm bulacağız” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.