DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046642-2,53%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hırvatistan’da Yaşlılar ve Kadınlar Yararına Tarım Öncelikli Proje

Hırvatistan’da Yaşlılar ve Kadınlar Yararına Tarım Öncelikli Proje

ABONE OL
20 Eylül 2023 12:15
Hırvatistan’da Yaşlılar ve Kadınlar Yararına Tarım Öncelikli Proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumun kırılgan kesimlerini desteklemek amacıyla şehirdeki Yaşlı Bakım Merkezi’nin kullanımı için 200 metrekarelik bir sera inşa edildi. Ayrıca, ailelerine bakmakla yükümlü 10 kadın için 48 metrekarelik on adet sera temin edildi.

Tarım Önceliklendiriliyor

Vojnic Belediyesi, bölgedeki demografik yapı ve iktisadi imkânları göz önüne alarak tarım alanındaki faaliyetlere öncelik veriyor. Bölgede yaşayan halkın çoğunluğu, toplumun kırılgan kesimi olarak kabul edilen kadınlardan, yaşlılardan ve engellilerden oluşuyor. Bu nedenle, kadınları ve yaşlıları tarımsal faaliyetlere yönlendirerek, bölge ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Seralardan Gelir Elde Edilecek

Temin edilen seralarda yetiştirilecek ürünler arasında domates, biber, salatalık, ıspanak, marul, taze soğan gibi sebzeler bulunuyor. Bu ürünler, öncelikle Yaşlı Bakım Merkezi’ne kayıtlı yaşlı bireylere sıcak yemek hizmeti sağlamak ve kadınların ailelerinin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Aynı zamanda, kadınlar yetiştirdikleri ürünleri pazarda satışa sunarak gelir elde edecekler ve ileride bir tarım birliği kurma, kooperatifleşme ve katma değeri yüksek ürünler üretme fırsatına sahip olacaklar.

Proje kapsamında yetiştirilen ürünlerden yılda ortalama 7 ton ve 34.000 Avro civarında gelir elde edilmesi öngörülüyor.

Savaşın etkilerini taşıyan şehir: Siroka Rijeka

Vojnic-Siroka Rijeka’daki Yaşlı Bakım Merkezi, 18 farklı köyden, farklı etnik ve dini gruplardan, 55 yaşlı, engelli ve kimsesiz bireylere hizmet sunuyor. Merkez, gönüllülerin yardımıyla yaşlı bireylere sıcak yemek, ilaç, yakacak ve temizlik hizmetleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Buna ek olarak, Siroka Rijeka şehri, savaşın etkilerini hala taşıyan bir bölge olarak dikkat çekiyor. Şehrin yaşlı sakinleri, temel hizmetlerden yoksun olmalarına rağmen arazilerini terk etmeyerek dayanışma örneği sergiliyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.