DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2044112-2,45%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Slovenya, Hırvatistan sınırına kontrol noktaları kuruyor

Slovenya, Hırvatistan sınırına kontrol noktaları kuruyor

ABONE OL
30 Eylül 2023 12:36
Slovenya, Hırvatistan sınırına kontrol noktaları kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Slovenya, Hırvatistan’ın Schengen bölgesine dahil olmasından sonra ülkeye giren kaçak göçmen sayısının artması nedeniyle Hırvatistan sınırı yakınlarına kontrol noktaları kurma kararı aldı.

Balkan News’te yer alan ve Hırvatistan basınına dayandırdığı haberine göre; Schengen rejimi yürürlükte kalmaya ve araçlar, herhangi bir sınır kontrolü olmadan Hırvatistan’dan Slovenya’ya geçmeye devam edecek fakat Slovenya topraklarında polis, bazı araçların durdurulup kontrol edileceği kontrol noktaları kuracak.

Slovenya hükümetinin kararını yorumlayan Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, Hırvat sınırına yakın kontrol noktaları kurulmasının Schengen bölgesinin kaldırılması anlamına gelmediğini söyledi. Bozinovic, bu tedbirin kaçakçıların faaliyetlerinin artması nedeniyle alındığını söyledi.

Slovenya polisi, yılbaşından ağustos ayı sonuna kadar Hırvatistan’dan Slovenya’ya 36 bin 137 yasa dışı geçiş kaydedildiğini duyurdu. Kontrol noktaları kurulması kararının alınmasında etkili olan düzensiz göçmen sayısındaki artış, Slovenya’nın sınır kasabalarında düzensiz göçmenlere ilişkin olarak köylülerden polise yapılan ihbarların sayısına da yansıdı.

Sloven polisi, kurulan kontrol noktalarında rastgele araç durdurmaları yaparak insan kaçakçılığı ve diğer yasa dışı faaliyetleri engellemeye çalışacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.