DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072755-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İhtiyaç yoksa satmayın, bekleyin”

“İhtiyaç yoksa satmayın, bekleyin”

ABONE OL
24 Kasım 2021 11:41
“İhtiyaç yoksa satmayın, bekleyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli kuyumcu Zeki Kalkan, gram altının 700 liraya dayandığını, vatandaşın yarım gram ve çeyrek gram altına yöneldiğini söyleyerek altın yatırımcılarına tavsiyede bulundu.

Yaklaşık 1 ay önce gram altın 544 lirayken altının 600 lirayı göreceğini söyleyen Zeki Kalkan, altının 700 liraya dayanması ile altının nereye kadar ileri ya da geri gidebileceğini bilemediklerini ülke ekonomisinin gidişatına göre takip edildiğini söyledi. Altının bu hızlı yükselişi öncesi düğün yapan ya da yatırım aracı olarak altın alanlara çok ihtiyaç halinde altın bozdurmalarının doğru olacağını söyleyen Kalkan, son ana kadar vatandaşın beklemesinden yana olduklarını dile getirdi

“ALTIN 700 LİRAYA DAYANDI”

Artık yarım gram, çeyrek gram gibi her bütçeye uygun altın olduğunu kaydeden Kalkan, “Gram Altın’ın şu an ki fiyatı 682 lira. Ülkemizde en çok tutulan, kullanılan, düğüne, bebek ziyaretine, ev gezmelerine giderken çeyrek altın götürülürdü. Altının hızlı yükselişi ile çeyrek altın bin 100 lira civarına geldi. O yüzden artık evlere giderken altın yerine hediyelik eşyalar götürmeye başladık diyebiliriz. Altını bu hızla yükselişi ile beraber düğün dernek biraz sekteye uğradı diyebiliriz. Çünkü herkesin belli bir alım gücü var. Herkes elinden geldiğince söz, nişan ve düğününü yaparken belli oranda altın alıyor. Yine herkes kendi bütçesi kadar altın alıp takacaktır. Bu düğünlere katılan ya da katılmak zorunda olan insanlarımızda gram altın, yarın gram altın, çeyrek gram altın alabilir. Herkes kendi bütçesince takısını alıp gitmeye çalışacaktır. Çeyrek altının 1100 lirayı bulmasıyla beraber, gram altında 700 liraya geldi. Herkesin alım gücüne göre tabi. Gram, çeyrek gram, yarım grama yönelme oldu” dedi.

“İHTİYAÇ HALİNDE SATILMALI, SON ANA KADAR BEKLEMEYİ TAVSİYE EDİYORUZ”

Altının yükselişi ile panik olunmaması gerektiğini ve ihtiyaç yoksa satılmadan beklenmesi gerektiği önerisinde bulunan Kalkan, “Bu hızlı yükseliş öncesi altın biriktiren, altın yatırımcısı olan birçok insan vardı. Düğünlerden sonra altınlarını bozdurmamış olanlara tavsiye niteliğinde ihtiyaçları olduğunda altını ellerinden çıkarmaları daha doğru olur. Ev alınabilir, ev alınabilir, tarla toprak yatırımı yapılabilir. Son ana kadar beklemelerini tavsiye ediyoruz. Alınmış altın alınmıştır. Herkesin bazen al sat dönemi olabiliyor. Altının ne kadar alınmışsa o kadar elde durması daha iyi. Şu an altın ne kadar ileri ne kadar geri gider bilemiyoruz. Ekonomimizin gidişatına göre hareket eden bir yatırım altın” dedi.

“KUYUMCULARDA SUNİ BİR DURGUNLUK YAŞANIYOR”

Altın alacak ve satacakların kararsız olduğunu bu yüzden kuyumcu esnafında durgunluk yaşandığını aktaran Kalkan “Altının tabi ki hızlı yükselmesi kuyumcuların işlerini durdurdu. Altın alacak insanlar bekliyor ki altın düşer mi? diye. Altınını bozdurup herhangi bir yatırıp yapacak olan müşterilerde altın biraz daha yukarı gider mi? diye. Suni bir durgunluk oluşturuyor bizlerde. Müşteriler var ama herkes altının fiyatından mütevellit biraz daha beklemeyi tercih ediyor. Buda işleri durgunlaştırıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.