DOLAR 32,4580 -0.11%
EURO 34,7476 -0.68%
ALTIN 2.436,000,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2069067-1,26%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İkinci el araçta galeriye güven

İkinci el araçta galeriye güven

ABONE OL
13 Ekim 2021 11:25
İkinci el araçta galeriye güven
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el araç satışında internette yazılanlara dikkat edilmesi konusunda uyaran ikinci el oto galeri sahibi Levent Alamut, araç piyasasında galericilere güvenilmesi gerektiğini söyledi. Arabanın kim tarafından satıldığının önemi olmadığını belirten Alamut, önemli olanın güvenilecek yerden araç alınması, alınan araçta da önemli olanın motor, şanzıman ve yürüyene bakılması gerektiği ifade etti. İnternette yazan 10 sene önceki 10 bin liralık hasarla bugünkü tutarın aynı olmadığını konusunda ayrıntılara dikkat çeken Levent Alamut, araç alacak vatandaşların güvenerek alması için galerileri tercih etmesinin önemine de değindi.

“ESNAFTAN ALMAK EN GÜVENLİSİ”

İnternette satılan arabalarda avukattan, öğretmenden yazması kimi insana cazip geldiğini belirten İkinci El Oto Galeri Sahibi Levent Alamut, “Önemli olan burada araçtır. Araca bakmak lazım. Onu alırken doğru yerde ekspertiz yaptırmak gerekir. Önemli olan esnaftan alışveriş yapmaktır. Şahıstan aldığınızda bugün var ama yarın bir durum olduğunda arayıp bulmanız gerekecek. Esnaf en azından burada alışverişinizi yaptıktan sonra şurasında bu var, burasında şu var diyerek her zaman kapısını çalabileceğiniz esnaftır güvenli olan” dedi.

“O GÜNKÜ 10 BİN LİRALIK KAZA BELKİ BUGÜN 25 BİN LİRA”

İnternette 10 yıl önceki hasar kaydının önemsiz gibi lanse edilmesini değerlendiren Alamut, “Hasar kaydı önemli. Arabada değişen parça, boyanan parça diye bize bildiriyor. Tabi ki 10 sene önceki parça ile bu sene olan parça aynı fiyatta olmuyor. O gün 10 bin liralık kaza bugün olsa belki 25 bin liralık hasar kaydı işlenecek. Modele göre fiyat değişiyor. Ne kadar yükselebiliyorsa hasar kaydı o kadar değişen parça olasılığı yüksek” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN MOTOR, YÜRÜYEN VE ŞANZIMANDIR”

Geçen zamanın etkisiyle araçlar boya ve değişen olabileceğini ve en temel motor, şanzıman ve yürüyene dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Alamut, “Kimi insan arabanın dış güzelliğine bakar, kimi boyalı olsun değişeni olsun ama motor ve şasesi düzgün olsun der. Herkesin bakış açısı farklı. Önemli olan arabada yürüyen, motor, şanzımandır. Tabi ki yıllar geçtikçe arabada boya, değişen oluyor, kaza oluyor insanların başına her türlü şey geliyor. Ama motor ve yürüyen aksam en önemli parçalardır. Boyasız araba yok değil az da olsa var piyasada ama insanın başına ister istemez küçük şeyler geliyor. Boyalı parçada olabiliyor. Araca boya yapılıyorsa, düzeltme veya macunlama yapılıyorsa bu yıllar içinde tekrar kabarabiliyor, şişebiliyor. Ama çizik boyasının arabaya yapılmasında bir zarar yok” dedi.

“MÜŞTERİ BİZDEN GÜVENEREK ARAÇ ALIYOR”

İkinci el araç satışında kendilerinin her türlü prosedürü yerine getirdiğini ve müşterilere söylediklerinden farklı bir durum yaşanmaması ile güven verdiklerini dile getiren, Alamut, “Biz burada araca başında geçen olumlu ya da olumsuz her şeyi müşteriye söylemek zorundayız. Müşteride ekspertize gittiği zaman bizim söylediğimizden başka bir şeyle karşılaşmamalı. Güven budur. Adam almış arabayı 8 sene önce ilk sahibi, 8 sene içinde tamponu boyatmış, farı değişmiş hatırlamıyorum diyor. Biz burada hepsini görüyoruz. Binici gidip biniciden araba alıyor, bu senin dediğin gibi çıkmadı diyor. Biz güncel olarak bakıyoruz. Biz araçtan eminiz, müşteri emin olamayabiliyor. Güven esnafta oluyor. Bizim Kara Motorlu Araçları Satma, Değerlendirme Alım Satım Belgemiz de var, ruhsatımızda normal iş yeri ruhsatı değil Galeri ruhsatı aldık. Her yerde olmuyor galericilik, sokak arası, apartman altı. Onunda kıstasları var. Biz tüm koşulları sağlayarak işimizi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde hizmet veriyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.