DOLAR 32,4782 -0.05%
EURO 34,8577 -0.37%
ALTIN 2.448,190,51
BIST 9.878,231,66%
BITCOIN 20920590,48%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnce, partisinin il başkanlığını açtı

İnce, partisinin il başkanlığını açtı

ABONE OL
7 Temmuz 2021 11:16
İnce, partisinin il başkanlığını açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi’nin Edirne İl Başkanlığı, partinin kurucusu ve Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından açıldı. Açılış kurdelesini kesen İnce, ardından beyaz güvercin uçurdu.

Partisinin İl Başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Edirne’ye gelen Muharrem İnce, kent girişinde partililer tarafından karşılandı.

İnce buradan konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Daha sonra otobüsten inen İnce, yaya olarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Hemen ardından il başkanlığının açılacağı sokağa gelen İnce, caddede bina önüne kurulan stantta bir konuşma gerçekleştirdi.

İnce, tüm siyasi parti başkanlarını televizyonlarda tartışmaya davet ettiğini belirterek, “Siyasi parti genel başkanlarına televizyonlarda tartışmayı öneriyorum. Ben hazırım. İster teker teker, ister 5-6’sı bir yerde. Hangisi gelirse. Saraylı gelmeyebilir. Gelmesin, diğerleri tartışalım. Ama sayın Kılıçdaroğlu’ndan özel bir ricam var. Saraya giden CHP’li, seçim gecesi neredeydin? 12 bin sandıkta niye gözlemci yok? Muharrem İnce’yi televizyona fazla çıkartmayın. Bu gariban bu partiden niye ayrıldı?” dedi.

 “ELEKTRİK VE DOĞALGAZ’A ÜÇ SENEDE YÜZDE 128 ZAM YAPILDI”

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara değinen İnce, “Sayın Erdoğan gıda fiyatlarındaki artışı şöyle açıklıyor. Diyor ki, ‘Üç-beş açgözlü bu fiyatları arttırıyor’ diyor. İşi bilmiyor. Yani bir, ekim alanları azaldı. İki, kuraklık var. Üç, gübre fiyatı çok pahalı. Bunlar hep verimi arttıran etkenler. Bunların hiç birisini konuşmadan sadece üç-beş açgözlü gıda fiyatlarını arttırıyormuş. Peki gıda fiyatlarını arttıran üç-beş açgözlüyü Erdoğan biliyor. Doğalgazı ve elektriği üç senede yüzde 128 arttıran açgözlü kim acaba? Onu biliyor musunuz?” dedi.

 “AYÇİÇEĞİ TARLALARINI GÖRÜNCE İÇİM GİTTİ”

İstanbul’dan Edirne’ye doğru gelirken ayçiçeği tarlalarını gördüğünde içinin gittiğini anlatan İncen, “Dünya’da dışarıdan ayçiçeği yağı alan birinci sıradaki ülke kim biliyor musunuz? Türkiye. Ayçiçeği ithalatının yüzde 37’sini Türkiye yapıyor. Avrupa Birliği’nden fazla, toplamından fazla. Yazık, günah değil mi? Yani burada yapılacak bir tane iş var. Bu bölgede bitirilmemiş bir sürü baraj var. Yapılacak iş, ayçiçeğini dışarıdan almak değil, yapılacak iş, bu barajları bir an önce bitirip, sulayarak, verimi arttırmak. Yapılacak iş bu. Ama ne yazık ki, iş bilmiyorlar, iş. Sürekli diş biliyorlar. Biz diyoruz ki, biz diş bilemiyoruz, biz iş biliyoruz. Yine buğdayda TMO, tonuna 2 bin 250 lira veriyor buğdayın. Arpa’nın tonuna bin 750 lira. Dışarıdan aldıkları ne biliyor musunuz? Dışarıdan aldıklarına 2 bin 400 lira veriyorlar. Yani çiftçiye 2 bin 250 lira, arpada bin 750 lira. Dışarıdan satın aldıklarına 2 bin 400 lira veriyorlar. Yaaa dışarıya 2 bin 400 lira vereceğine, kendi çiftçine 2 bin 400 lira ver, daha çok eksin. Gerçekten üretime düşmanlar, yerli olan her şeye düşmanlar, bu toprağın insanına düşman bunlar” dedi.

 “KAYIP BİR NESİL VAR”

Eğitimdeki sorunlara da değinen İnce, “Ne uzaktan eğitim var, ne yüz yüze eğitim var. YKS’de matematikte 40 soruda, 5,5 ortalama var. Eğer bir ülkenin evlatları, 2 milyon 400 bin öğrencinin girdiği sınavda, 500 bin çocuk barajı aşamıyorsa, her beş öğrenciden birisi 150 puan alamayıp barajı geçemiyorsa, 40 matematik sorusundan ortalama 5 tane yapıyorlarsa biz batıyoruz demektir. 20 yıl sonra iyi doktorlarımız, iyi mühendislerimiz olmayacak demektir. Kayıp bir nesil var, kayıp bir nesil” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.