DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20712310,58%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İriş, “Ailenin korunması milli meseledir”

İriş, “Ailenin korunması milli meseledir”

ABONE OL
8 Temmuz 2022 12:59
İriş, “Ailenin korunması milli meseledir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, 2021 yılındaki boşanma oranın artarak 174 bine çıktığını ve adliyelerin boşanma davalarıyla dolduğunu belirterek, “Evlenecek gençlere sabır, şükür, merhamet, paylaşma ve adalet gibi kavramlarla örülü olan medeniyet değerlerimizle uyumlu aile anlayışı öğretilmeli, bu çerçevede eğitimler yapılmalıdır. Zaten ailenin korunması, devletin en önemli görevleri arasındadır. Ailenin korunması meselesi, Milli bir meseledir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 661’incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ekonomi ve boşanma sayılarındaki artışa yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 “ARTIK KIRKPINAR’IN YERİ DEĞİŞMELİDİR”

Edirne dışında daha havadar bir Er Meydanı yapılması gerektiğini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş “Geçtiğimiz hafta Edirne’mizle simgeleşen tarihi Kırkpınar Güreşlerinin 661.’sini idrak ettik. Ufak tefek eksikleriyle Kırkpınar Yağlı Güreş müsabakaları gayet güzel ve sürprizlerle dolu geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yeri gelmişken bir iki hususu ifade etmek isterim. Kanaatimizce artık Kırkpınar’ımızın yeri değişmelidir. Esasen güreş sporu için yüksek yaylalar tercih edilir. Oldukça efor gerektiren bu spor için yayla havası en uygun olanıdır. Bundan dolayı, Edirne Merkeze 15-20 km mesafede bile olsa, havadar, günün şartlarına uygun ve ihtiyaca cevap verebilecek yeni bir Kırkpınar Güreş Meydanı yapılması, hem güreş sporumuza hem de Edirne’mize çok şey katar. Diğer taraftan yağlı güreş geleneklerini uygulamada duyarlı olunmalıdır. Edirneliler olarak da Kırkpınar’a pehlivan hazırlamak için bir heyecan, bir istek oluşturmanın yollarını bulmalıyız” dedi.

“2022 YILINDA HAZIRLANAN BÜTÇE 6 AY DAYANABİLDİ”

Bütçenin her sene açık verdiğinin altını çizen İriş “2022’nin yarısı tamamlandı. Şimdi yılın ikinci yarısına giriyoruz. 2022 yılına girerken bir yıl için tüm öngörüleri hesap ederek hazırlanan bütçe, ancak 6 ay dayanabildi. Oluşan şartlara göre güncelleme yapma ihtiyacı hasıl oldu. Her zaman ifade etmeye çalıştığımız gibi pahalılık, işsizlik, geçim zorluğu gibi yaşananlar, birer sonuçtur. Sebep sonuç ilişkilerini doğru değerlendirip ona göre adımlar atılmadıkça, doğru sonuçlara ulaşamayız. Evet, yüksek enflasyon özellikle ücretli kesimin gelirlerinde büyük kayba sebep oldu. Hükümet de bu kaybı telafi etme adına, asgari ücrete yüzde 30 civarında artış yaptı. Bu artışla ele geçecek miktar ancak açlık sınırına yaklaştı. Bu konuları yıllardır konuşuyoruz. Ama dikkat edelim, kayda değer bir iyileşme göremiyoruz” dedi.

“2021’DE BOŞANMA SAYISI 174 BİN”

Boşanmaların arttığını söyleyerek aile kavramının önemine değinen İriş, ““Boşanmanın arttığı, evlenmenin zorlaştığı görülürken, yuva kurmak ve devam ettirmek oldukça zorlaştı. En ufak bir tartışmanın dahi boşanma sebebi sayıldığı günümüzde, adliyeler boşanma davalarıyla doldu. Birçok çocuk, anne-babalarının ayrılığına şahit olma dramını yaşadı ve ruh sağlıklarında bozulmalar meydana geldi. 2020 yılında 136 bin boşanma yaşanırken bu sayı 2021’de 174 bine çıktı. Bu ürkütücü tablo bize aile yapımızda yaşanan sarsıntıları gösteriyor. Ekonomiyi konuşurken de ifade ettiğimiz gibi bu yaşananlar, sonuçlardır. Bu sonuçlara doğru teşhisler koymak zorundayız. Doğru teşhis, doğru çözümün anahtarıdır. Aile, toplumun çekirdeğidir. Temel taşıdır. Aile yapımız ne kadar sağlıklı ve mutlu olursa milletimiz de aynı ölçüde sağlıklı ve mutlu olacaktır. Bizim aile yapımız, sağlam temellere ve güçlü geleneklere sahiptir. Bu bizim için çok kıymetli bir değerdir. Zaten milletimizin gücü de buradan gelmektedir. Sonuç olarak; medeniyet değerlerimizi merkeze alan hukuki, pedagojik, sosyal, ekonomik ve kültürel projeler geliştirilmelidir. Evlenecek gençlere sabır, şükür, merhamet, paylaşma ve adalet gibi kavramlarla örülü olan medeniyet değerlerimizle uyumlu aile anlayışı öğretilmeli, bu çerçevede eğitimler yapılmalıdır. Zaten ailenin korunması, devletin en önemli görevleri arasındadır. Ailenin korunması meselesi, Milli bir meseledir. Bir seferberlik anlayışıyla yeniden ele alınmalıdır. Toplumumuzun her kesiminde farkındalık, duyarlılık oluşturacak adımlar atılmalı, teşvikler yapılmalıdır” dedi.

İriş, son olarak Kurban Bayramı’nın, hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Cenab-ı Hak, devletçe, milletçe huzur içinde bayramımızı kutlamayı nasip etsin” sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.