DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,110,65
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20952821,35%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İriş, “Kırmızı ette lobi mi var?”

İriş, “Kırmızı ette lobi mi var?”

ABONE OL
31 Mart 2022 11:47
İriş, “Kırmızı ette lobi mi var?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi İl STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Halil İbrahim İriş, “Uruguay’dan yapılacak ithalat, Tarım ve Orman Bakanlığının gündeminde bile yokken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin kırmızı et için Uruguay’dan hayvan aradığını bildirmesi, et lobisini gündeme getirmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin kırmızı et için Uruguay’da hayvan aradığını açıklarken, Tarım ve Orman Bakanlığının gündeminde böyle bir ithalatın olmadığının ortaya çıktığına vurgu yapan Saadet Partisi İl STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Halil İbrahim İriş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Tokat’ta bir grup çiftçi ile bir araya geldi. 1,5 saat süren toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı et için Uruguay’dan hayvan getirmeye çalıştıklarını belirtti ve eğer karşılanabiliyorsa bu hayvanların Uruguay’dan getirilmeyerek yerli üreticiden alınabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Türkiye’nin kırmızı et için Uruguay’dan hayvan aradığını açıklarken, Tarım ve Orman Bakanının yapılacak bu ithalattan haberinin olmadığı kameralara yansıdı. Bu durum, ette yakında ithalat kapılarının yeniden açılacağını gösteriyor. Uruguay’dan yapılacak ithalat, Tarım ve Orman Bakanlığının gündeminde bile yokken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin kırmızı et için Uruguay’dan hayvan aradığını bildirmesi, et lobisini gündeme getirmiştir” şeklinde konuştu.

Geçmişte Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, 2022’den itibaren besilik hayvan ithalatına son verileceğini ve bütün politikaların buna göre belirleneceğini açıkladığına işaret eden İriş, “Gelinen noktada Erdoğan’ın kırmızı et için Uruguay’dan hayvan aradığını açıklaması, besilik hayvan ithalatına yönelik hükümetin geçmişte verdiği sözlerin unutulduğunu ortaya koymuştur.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.