DOLAR 32,4656 -0.1%
EURO 34,7964 -0.63%
ALTIN 2.441,350,22
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074949-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Irmak, gençlere seslendi: Kendi işinizi kurun

Irmak, gençlere seslendi: Kendi işinizi kurun

ABONE OL
13 Aralık 2022 10:24
Irmak, gençlere seslendi: Kendi işinizi kurun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlerin, devlet tarafından sağlanan genç girişimci kredilerinden faydalanıp kendi işlerini kurmalarını isteyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, “Herkes devlette çalışacak diye bir şey yok. Herkes devlete gireyim diye beklerse o iş olmaz. Genç kardeşlerimizin bu kredilerden faydalanıp hem kendi işlerini kurmalarını hem de istihdam yaratmalarını şiddetle öneriyorum” dedi.

Genç girişimciler gibi şirketlere de krediler verilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunan ETSO Başkanı Irmak, bu kredilerle piyasanın hareketleneceği, istihdamlar gerçekleşeceği, işsizlik oranında düşüş yaşanacağını da ifade etti.

“GENÇLER, GİRİŞİMCİ KREDİLERDEN FAYDALANARAK KENDİ İŞLERİNİ KURMALI”

Herkesin devlette işe girmek zorunda olmadığını, gençlerin girişimci kredileri ile fırsatları değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen ETSO Başkanı Irmak, “Gençler, genç girişimcilik için kendilerine sunulan kredilere başvursun ama şirketlere de destek verilmesi konusunda açık çağrım var. Sadece genç girişimcilerin değil, bizlerinde ihtiyacı var bu tarz destek kredilerine. Gençlere önerim herkes kendi işini yapmalı, o krediyi değerlendirip istihdam yaratması, kendini geçindirmesi gerek. Herkes devlette çalışacak diye bir şey yok. Herkes devlete gireyim diye beklerse o iş olmaz. Fırsatları değerlendirmek lazım. Gençlere ticari faaliyetlerde ihtiyaç var. Yeter ki planlarını yapıp, doğru hamlelerle verilen kredileri iyi değerlendirsinler. Onun için genç kardeşlerimizin bu kredilerden faydalanıp hem kendi işlerini kurmalarını hem de istihdam yaratmalarını şiddetle öneriyorum” dedi.

“ŞİRKETLERE DE KREDİ VERİLİRSE PİYASA HAREKETLENİR, İSTİHDAM OLUR”

Gençler kadar şirketlerinde uygun kredilere ihtiyacı olduğunu, verilecek kredilerle işe alımlar gerçekleşeceği ve işsizlik oranının da düşürülerek piyasanın canlanacağını dile getiren ETSO Başkanı Sezai Irmak “Şirketlere de uygun faizli, orta vadeli kredi talebimiz var. Bu kredilere ihtiyaç gerçekten var. Bunlar verilirse piyasa hareketlenir. Aynı zamanda şirketler bu kredilerle kendini güçlendirirse istihdam sağlanır, işsizlik oranında da düşüş yaşanır. 1 dokunuşla her yerde yaşanan problemler çözülür, ekonomide olumlu yönde ciddi hareket sağlanır” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.