DOLAR 32,3470 -0.06%
EURO 34,8506 0.14%
ALTIN 2.393,62-0,12
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19958034,52%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına tepki

İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına tepki

ABONE OL
6 Nisan 2023 10:37
İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, İsrail güçlerinin Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi’ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle saldırdığına işaret etti.

Kaya, “Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazı sonrasında bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi’ne sığınmıştır. Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkarmış, Aksa’nın kapılarını kapatmıştır. Siyonist İsrail güçleri Kıble Mescidi’ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmiş, buradaki kişileri copla darp etmiştir. Filistin Kızılayı, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralılara müdahale için sağlık ekiplerinin Aksa’ya doğru harekete geçtiğini ancak Siyonist İsrail polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale edilmesini engellediğini aktarmıştır. Görgü tanıkları, olayda çok sayıda yaralı olduğunu aktarmıştır. Siyonist İsrail güçleri Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında 200 Filistinliyi gözaltına almıştır. Yaşanan olayları kınıyoruz. İşgalci İsrail zulmüne, dünya kamuoyu da bu zulmü seyretmeye devam etmektedir! Mescid-i Aksa’da bulunan Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere alçakça saldıran İsrail’e karşı ses yükseltmek, başta İslam aleminin yöneticileri olmak üzere vicdan sahibi herkesin sorumluluğudur!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.