DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,260,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077158-1,58%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti

İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:14
İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti, yurt dışındaki oy oranlarını arttırmak için yeni bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, Kapıkule sınır kapısında gurbetçilere broşürler dağıtarak, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, 3 milyondan fazlası Türkiye’deki seçimlerde oy kullanma hakkına sahip. 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1 milyon Türk vatandaşı yurt dışında oy kullandı. Yurt dışındaki oy oranlarını artırmak isteyen İYİ Parti de, gurbetçileri parti çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgilendiren bir çalışma başlattı. İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan tarafından başlatılan çalışma kapsamında Edirne’de bulunan Kapıkule Sınır Kapısında, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı gurbetçilere yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı, parti broşürü, parti bayrağı ve soğuk su vererek, parti hakkında bilgilendirmede bulundu. Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’in bizzat katıldığı çalışmada, COVİD-19 önlemlerine uyuldu. Ayrıca vatandaşların Başkan Demir ve beraberindeki teşkilat mensuplarıyla samimi pozlar vermesi dikkatlerden kaçmadı.

“YURT DIŞI OYLARI İLE KAYBETTİĞİMİZ DÖRT MİLLETVEKİLİMİZİ BİR DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Çalışmayla ilgili değerlendirme yapan Başkan Demir İYİ Parti’nin ülke genelindeki yükselişini yurt dışında da devam ettirmek istediklerini vurguladı. Daha önce seçimlerde yurt dışı oyları ile kaybettikleri milletvekillerini tekrar kaybetmek istemediklerine de değinen Başkan Demi, “Amacımız ve hedefimiz ülke genelindeki yükselişimizi Avrupa’daki vatandaşlarımızın nezdinde sağlamak, daha da üzerine çıkmaktır. Yurt dışı oyları ile kaybettiğimiz dört milletvekilimizi bir daha kaybetme istemiyoruz. Onun için gurbetçinin anavatanda ilk uğrak yeri, Türk toprağı Edirne olduğu gibi dönüşe geçen gurbetçi vatandaşlarımızın da son uğrak yeri Edirne. Bizler de Edirne İYİ Parti İl Başkanlığı olarak gurbetçilerimize Türk Bayrağımızı, partimizin bayrağını, rozet, bir soğuk su ve küçük hediyeler ikram edip hayırlı yolculuklar dileyerek uğurluyoruz. Bugün çalışmalara bizzat katıldım, Çok büyük ilgi gördüğümüze gözlerimizle şahit oldum. Bizlerin gayreti, Allah’ın izni ile her şey çok İYİ olacak” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.