DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061705-0,50%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de kan kaybı sürüyor

İYİ Parti’de kan kaybı sürüyor

ABONE OL
7 Nisan 2023 10:13
İYİ Parti’de kan kaybı sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay’ın partisinden istifa etmesinin ardından, Edirne Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez de partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü’nün milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından, partilerinin tüzüğü gereği il başkanını mevcut il yönetiminin seçmesi gerektiği, ancak genel merkezin mevcut kadroyu hiçe sayarak il başkanı belirlemesi tepkileri de beraberinde getirdi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin Edirne İl Başkanını il yönetimine danışmaması sonrası belediye meclis üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez istifa ederek bağımsız olarak yola devam edeceklerini, kendileri gibi arkadan da istifa sayısının artarak devam edeceğini savundular.

“İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ DEMOKRASİYE DARBE VURARAK MEVCUT YÖNETİMİ YOK SAYMIŞTIR”

İl başkanı seçiminde mevcut il yönetiminin yok sayılmasının, geçmişte kendilerine yapılan haksızlıkların üzerine bardağı taşıran son damla olmasıyla birlikte partilerinden istifa ettiklerini belirten İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Duygu Şener, “Biz İYİ Parti kurucu üyeleri ve il yöneticileri olarak bu yola çıktık. Daha sonra 2019 yılında İYİ Parti adına Millet İttifakı’ndan belediye meclis üyeleri olarak Edirne Halkı’nın teveccühüyle seçildik. 2020 yılında il kongreleri sonrası çok sevdiğimiz genel başkanımızı ve genel başkan yardımcılarımızın ziyaret etmek için genel merkeze gittik. Genel başkanımızla randevumuz olmasına rağmen kirli eller istifa resti çekerek randevumuzu sabote edip genel başkanla görüşmemizi engellediler. Genel merkezde Edirne teşkilatı olarak kabul edilmedik. Biz meclis üyelerini kullanarak Edirne Belediyesi üzerinden Millet İttifakı’na zarar vermeye kalktılar. Biz Millet İttifakı zarar görmesin ve en önemlisi genel başkanımızı mahcup etmemek adına parti politikalarımızı uygulamaya devam ettik. Bizler partimizi savunmaya devam ederken bizi partiden ihraç etmek üzere disipline sevk ettiler. Disiplin kurulu bizleri haklı buldum. Bunca haksızlığa rağmen hiç ses çıkarmadık. Partimiz zarar görmesini istedik. Zafer Başkanımıza yaptıklarını tüm ülke duydu. Biliyorsunuz ses çıkarmadık. Genel merkezimiz buna bir çözüm bulacaktır diye düşündük. Ama gördük ki ses yok. En son ilçe ve il kongreleri yapıldı. 3 adaylı bir kongre idi. Desteğimiz desteklediğimiz aday 375 oy aldı. Şimdi atadıkları il başkanı 120 oy aldı. Mevcut il başkanı, milletvekilliği için istifa etti. Parti tüzüğü gereği il yönetimini, il başkanlarını kendi seçer maddesi vardır. Genel merkezimiz bunu hiçe saymıştır, demokrasiye darbe yapmıştır mevcut il yönetimini yok saymıştır. Bizler demokrasinin olmadığı yerde artık siyaset yapamayacağımızı anladık ve diyoruz ki haksızlığa karşı susanlar dilsiz şeytandır. Duygu Şener ve Ergün dönmez olarak kuruluşundan beri çıkar ve menfaat beklemeden emek verdiğimiz İYİ Parti’den istifa ediyoruz.  Bağımsız olarak Devam edeceğiz.  Buradaki görevleriniz biz millet ittifakı olarak seçildik. Millet ittifakı olarak teveccüh gördük. Halkımız bize oy verdi. Yine millet ittifakı olarak görevimize devam edeceğiz. Bağımsız olarak meclisteyiz” dedi.

“GENEL MERKEZİN TUTUMU DEĞİŞMEZSE BU İSTİFALARIN ARKASI KESİLMEYECEK”

Genel merkezin il yönetimi için verdiği kararın demokratik olmadığını ve partilerinden istifa ederek Edirne halkı için bağımsız şekilde mecliste mücadele edeceklerini kaydeden İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Ergun Dönmez de “İYİ Parti’den ayrılmak zor ama en çok benim üzüldüğüm. Edirne Halkı’nın bize vermiş olduğu oylarla Edirne halkı bizi buraya bu göreve layık gördü. bu partiyi belirli bir noktaya getirmeye çalıştık. Maalesef benim en çok üzüldüğüm nokta Edirne Halkı’nın bize vermiş olduğu oylarla biz buraya geldiğimizden dolayı Edirne Halkı’na tam manasıyla hizmet etmek niyetiyle geldik. Ama bazı kişi veya kişiler kendi çıkarları doğrultusunda bazı yerlere gelebilmek adına Edirne Halkı’nın oylarını veya İYİ Parti’ye vermiş olduğu oyları hiçe sayarak maalesef partiyi bu duruma düşürmeye çalışıyorlar ve bunu da beceriyorlar. Onlara da helal olsun ama şu unutulmamalıdır ki. Biz bağımsız olarak her zaman her daim Edirne Halkı’nın hak ve adaletli olarak bütün haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bundan Edirne Halkı’nın hiç şüphesi olmasın. Genel merkezin bu tutumundan vazgeçmediği takdirde bu istifaların arkası kesilmeyecek. Şimdi Duygu Hanım’ın söylediği gibi İl başkanımız bir şekilde İl başkanlığı görevinden çekildi veya istifa etti. Milletvekili aday adayı olmak için. Ama parti tüzüğü gereğince parti tüzüğü diyor ki “seçilecek olan il başkanı il yönetimi içerisinden seçilir.” Şimdi il yönetimi içerisinden Bir il başkanı adayı çıkmaz ise dışarıdan birisi, üyesi il yönetimi seçer diyor. Buna istinaden bu parti tüzüğün kim hazırladı partideki üst kurumdaki parti kişiler hazırladı. Siz bu görmezden gelirseniz daha doğrusu yola çıkarken Bu partiyle biz yola çıkarken biz parti politikalarına bakarsak olduğumuzda hak adalet, özgürlük ve demokrasi. Burada nerede hak nerede adalet, nerede özgürlük, nerede demokrasi?  Kendi içinde adaleti sağlayamayan kişiler seçimlerde nasıl gezip adalet için oy isteyecekler, onu merak ediyoruz. Biz demokrasiyle yönetilen bir ülkeyi yönetmeye talip olan bir partiyiz. Doğru mudur, doğrudur. Kendi içerisinde sen demokrasiyi sağlayamadıktan sonra hak adaleti sağlayamadık dan sonra bazı kişi veya kişilerin menfaatlerini, kişiler kendi doğrultusunda yapmak istedikten sonra nerede kaldı, demokrasi nerede kaldı? Yazık çok yazık. İYİ Parti’nin biz Edirne’ye iyi bir konuma gelebilmesi için hiç çıkar ve menfaat düşünmeden emin olun ki buna düşünmeden biz bu işi yapmaya çalıştık ki yaptığımıza da inanıyoruz ama bazı kişiler Genel merkezde bunu kendi lehlerine çevirmeye çalıştılar” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.