DOLAR 32,5740 0.17%
EURO 34,8955 0.65%
ALTIN 2.434,690,09
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21705911,04%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’den Andımız çıkışı 

İYİ Parti’den Andımız çıkışı 

ABONE OL
18 Mart 2021 09:52
İYİ Parti’den Andımız çıkışı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir, Andımızın okullardan kaldırılmasına tepki göstererek; “Bunu okullardan kaldırmanın, çocuklara söyletmemenin sebebi nedir bunu bir türlü anlamış değiliz” dedi. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı binasında andımızın yazıldığı pankart asıldı.

Danıştay’ın andımız kararı tartışılmaya devam ediyor. İYİ Parti, Edirne İl Başkanlığı binasına, andımızın yazılı olduğu pankart asıldı.  İYİ Parti, Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’den konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Karara tepki gösteren Başkan Demir şöyle konuştu;

“Danıştay’ın vermiş olduğu karara göre bundan sonra okullarda Andımız okunmayacak. Buna son derece üzgünüz.  Andımız yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesine sebeptir. Çocuklarımız ilkokuldayken her sabah okulun önünde Andımızı okuyarak bir Türklük bilinci oluşur.  Bunu okullardan kaldırmanın, çocuklara söyletmemenin sebebi nedir bunu bir türlü anlamış değiliz. Geriye dönüp baktığımız zaman 2013 yılında buna itiraz edenler, açılım sürecinde Abdullah Öcalan ve Kara Yılanın talebi olduğunu biliyoruz. Bu süreçte Andımızı okullardan kaldırdılar. Geldiğimiz noktada zaten açılım süreci fiyaskoyla sonuçlanmış. Bu konuda karar olmasına rağmen okullarımızdan ebediyen kaldırılması bizi son derece rahatsız ediyor. Bugün TBMM’de gurup toplantısında Genel Başkanımız Meral Akşener, grubu Andımızla açarak, bir ilkokul çocuğunu milletin kürsüsüne çıkararak, Andımızı okuttu. Tüm Milletvekilleri ayakta dinlediler. Sonunda da Milletvekillerine iyi dersler diyerek ayrıldı. İnşallah iktidarımız döneminde biz İYİ Parti olarak tekrar Andımızı okullarımızda çocuklarımıza söyletmeye çalışacağız. Zorlu bir süreçten geçiyoruz, bunun farkındayız. Ama bu iktidarın gidişi yakındır. İlk seçimlerde Allah’ın izniyle bunları göndereceğiz ve okullarımızda yine çocuklarımıza Andımızı okutmaya başlayacağız. Biz parti olarak da Türkiye genelinde tüm teşkilatlara Andımızı asarak okutulması noktasında gayret sarf ediyoruz. Burada STK’lara da büyük görevler düştüğüne inanıyorum. İsminin başında Türk olan tüm STK’lar Andımıza sahip çıkmalı. Bu milli bir görevdir. Hepimizin görevidir. 1933’lü yıllarda yazılmış bir yemindir. Çocuklarımıza bir özgüven kazandırıyordu. Tekrar okullarımızda inşallah iktidarımız döneminde okutulmaya başlanacaktır diye ümit ediyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.