DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2034235-3,12%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’nin yardım TIR’ı yola çıktı

İYİ Parti’nin yardım TIR’ı yola çıktı

ABONE OL
11 Şubat 2023 11:42
İYİ Parti’nin yardım TIR’ı yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, depremin ardından başlattıkları yardım kampanyası kapsamında yardım TIR’larının bölgeye hareket ettiğini söyledi. Tüm Türkiye gibi Edirne’nin de tek yürek olduğunu belirten Tütüncü, “Birsek Güçlüyüz.  O kurum, bu kurum ayrımı yok, herkes gece gündüz çalışıyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem 10 kentte büyük yıkıma neden oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları yardım kampanyaları başlatarak deprem bölgesine yardımlar gönderiyor.

Edirne İYİ Parti İl Başkanlığı da başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımları Kahramanmaraş, Andırın ilçesine gönderdi.

Gıda, battaniye, yiyecek malzemeleri ve ağırlıklı olarak da çocuklar için gerekli malzemelerden oluşan yardım TIR’larının yola çıktığını belirten İYİ Parti Edirne İl Başkanı Tütüncü, ülkenin yaşadığı büyük felaketin ardından, yaşanan acının tarifsiz olduğunu belitti.

“ACIMIZIN TARİFİ YOK”

Tütüncü, “Ülkemizde çok büyük bir felaket yaşandı. Acımızın tarifi yok. Tüm Türkiye gibi Edirne’de tek yürek oldu. Birsek Güçlüyüz. Edirne Halkı deprem bölgesine yardım göndermek için seferber oldu.  O kurum, bu kurum ayrımı yok, herkes gece gündüz çalışıyor. Özellikle gençlerimizin çok emeği var. Biz de İYİ Parti olarak 2‘inci TIR yardımlarımızı Kahramanmaraş, Andırın ilçesine gönderdik.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE AFET KOORDİNASYON BİRİMİ KURULDU

Genel Merkezleinde Afet Koordinasyon birimi kurulduğunu da belirten Tütüncü, “Bizler yardımları topladığımızda Genel Merkez’e “hangi şehir veya ilçede ihtiyaç var”, diye soruyoruz. Genel Merkezimizde bizi ihtiyaç bölgesine yönlendiriyor. Yine deprem bölgesinde il başkanlarımız ve milletvekillerimiz görevli. Buradan çıkan araçların plakaları ve ruhsat numaraları genel merkezimize bildiriliyor. Araç gideceği yere vardığında görevlilerimiz tarafından karşılanıyor” dedi.

“ALMANYA’DAN GELEN YARDIMLARI DA AFAD’A TESLİM EDECEĞİZ”

Tütüncü, ayrıca bu Cumartesi günü Almanya’nın Sututgart eyaleti Balingen halkının yaptığı yardımları AFAD’a teslim edeceklerini belirterek, “Çok miktarda ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye, bebek ürünlerinden oluşan 2 TIR yardımı teslim alacağız. Geçmiş olsun Türkiyem” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.