DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20788461,55%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’yi sarsan istifa

İYİ Parti’yi sarsan istifa

ABONE OL
16 Nisan 2021 14:14
İYİ Parti’yi sarsan istifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Gürkaynak partideki görevinden istifa etti. Gürkaynak, istifasını, ‘gördüğüm lüzum üzerine’ gerekçesine dayandırdı.

İYİ Parti’nin 5 Temmuz günü yapılan olağan kongresinde Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Nevzat Gürkaynak, sosyal medya hesabından, “Edirne İYİ Parti İl yönetim kurulu üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim. Partim için çalışmalarıma devam edeceğim.” şeklinde yaptığı paylaşım ile görevinden ayrıldığını açıkladı. Gürkaynak’ın yönetim kurulu üyeliğinden istifasını açıklamasından sonra sosyal medya hesabının altına  çok sayıda yorum yapıldı. İYİ Parti’nin kurulduğu dönemlerde risk alarak seçildiği partiden istifa ederek ilk katılan ekipte yer alan Nevzat Gürnkaynak’ın istifa etmesi partide taşların yerine oturmadığı sorularını gündeme getirdi. Gürkaynak gibi siyaseten tecrübeli bir ismin yöneticilik görevinden istifa etmesi karşısında İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’in yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Doğru Yol Partisi Edirne İl Sekreterliği, ANAP Merkez İlçe Başkanlığı görevinde de, bulunan Nevzat Gürkaynak 2009 yerel seçimlerinde MHP’den belediye meclis üyesi seçildi. Merak Akşener’in MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi kurmasından sonra partisinden istifa ederek yeni partiye katılan ilk isimler arasında yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde partisinden İl Genel Meclisi için aday olan Gürkaynak, partisinin sadece belediye başkanlığında ittifak yapması konusunda parti içinde eleştiriler getiriyordu. İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girmesi veya ittifak yapılıyorsa bunun belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliklerini de kapsamasını savunuyordu.

HABER MERKEZİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.