DOLAR 32,5763 0.26%
EURO 34,9661 -0.03%
ALTIN 2.445,800,41
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20982500,27%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jandarma Teşkilatı 183 yaşında

Jandarma Teşkilatı 183 yaşında

ABONE OL
14 Haziran 2022 17:33
Jandarma Teşkilatı 183 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Edirne’de Atatürk Anıtı’ndan tören düzenlendi.

Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Astsubay Çavuş Hatice Öztürk, Jandarma Teşkilatının 183’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“HALKA HİZMET, HAKK’A HİZMET”

Astsubay Çavuş Öztürk, “Jandarma Genel Komutanlığımız; üstün gayret ve alın teriyle üç bin metre yükseklikteki dağlardan, turizm bölgelerimizin güvenliğine, terörle mücadeleden, uyuşturucu kaçakçılığına, her türlü afet olaylarından, kadına şiddetin önlenmesine, göçmen kaçakçılığından, tarihî eser kaçakçılığına, trafikten, asayişe kadar vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamaktadır. Emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunması yönündeki bu hizmetlerimiz, milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Teşkilatımız; milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde olacak, bu güven ve sevgi bağını korumak için; insan merkezli, modern yönetim ve görev anlayışı ile insan haklarına saygıyı rehber edinecek ve “Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.” anlayışı ile hareket edecektir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak; her an her türlü göreve hazır kahramanlarımızla, “Halka hizmet, Hakk’a hizmet” anlayışıyla devletin, milletin ve vatandaşımızın, “Her zaman yanında, yakınında ve yardımında” olmaya özen gösterecek, şanlı mazimizde olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin huzur ve güvenliği için bize tevdi edilecek görevleri başarma kararlılığı içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Jandarma Genel Komutanlığının 183’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyorum. Bu vesileyle başta tüm şehit ailelerimiz olmak üzere, emekli mensuplarımıza ve komuta etmekten büyük onur duyduğum Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli ile onların kıymetli ailelerine; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde konuşması sonrası anıtta gerçekleşen program son buldu.

Törene Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri ve Jandarma Teşkilatı mensupları katılım gösterdi.

Anıttaki törenin ardından Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri ve beraberindeki Jandarma Teşkilatı mensupları Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.