DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2071475-2,26%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kabusu yaşadılar

Kabusu yaşadılar

ABONE OL
16 Nisan 2021 18:49
Kabusu yaşadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sultaniçe, Gülçavuş başta olmak üzere Enez genelinde şiddetli rüzgar ve yağmur ile birlikte yağan ceviz büyüklüğündeki dolu felaketi de beraberinde getirdi. Dolu nedeniyle arabaların ve evlerin camları kırılırken, ekili tarım alanlarıda zarar gördü. Etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle de ağaçlar devrildi, limanda demirli bazı tekneler alabora oldu.

Yunanistan’ın batı yakasından gelen yağışlı hava dalgası yerini doluya bırakınca Sultaniçe, Gülçavuş başta olmak üzere Enez geneli kabusu yaşadı. Öncesi gök gürültüsü ile başlayan ve ardından yağmurla gelen ceviz iriliğinde dolu yerleri bir anda buzla kapladı.15 dakika aralıksız süren dolu yağıșı bazı araçların ve evlerin camların kırılmasına neden oldu. Yağıșın dinmesinin ardından vatandaşlar kendi imkanları ölçüsünde hasar tespit çalıșması yaptı.

ARABALARIN CAMLARI KIRILDI, GÜNEŞ ENERJİ PANALLERİ PARÇALANDI

Dolu yağışından en çok etkilenen yerlerden biri olan Sultaniçe’de, bazı yazlıkların ve park halinde duran arabaların camları kırılırken, kaportalarında ise maddi hasar oluştu. Sultaniçe’deki Utku Sitesi sakinlerinden Nebi Güler isimli bir vatandaş ise dolu yağışı sonrası güneș enerjisi panelinin parçalanmıș halini görünce büyük șok yaşadı.

AĞACIN GÖVDESİ DAYANAMADI

Şiddetli rüzgar nedeniylede Sultaniçe’de bazı yazlıkların bağçesindeki ağaçlar da devrildi. Utku Sitesi’nin yanıbașında bulunan kavak ağacın gövdesinden 15 metre boyunda yaklaşık 200 kilogram ağırlığında kopan dev dal parçası büyük bir gürültü ile yere devrildi. Olayda can ve mal kaybı yașanmadı.

DENİZDE CAN PAZARI

Dolu yağışına sahilde yakalanan tatilciler ise zor anlar yașadı. Ceviz büyüklüğündeki doludan korunmak için șemsiyelerine sarıldı. Rüzgarın sert esmesi șemsiyeler havada uçuştu. Canlarını kurtarmak için kimisi arabaya kimisi de balıkçı barınaklarına sığındı.

EKİLİ TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Dolunun vurduğu diğer bir adres de ekili tarım alanları oldu. Açıkta korumasız bulunan bağ ve sebze bahçeleri doludan nasibini aldı. Sultaniçe’de Birol Ece’ye ait 3 bin 500 metre kare domates ekili tarla dolu nedeniyle büyük zarar gördü. Tarım arazilerindeki maddi zararın boyutu yapılacak hasar tespit çalıșmaları sonucu ortaya çıkacak.

TEKNELER DEVRİLDİ

Sultaniçe limanında fırtınanın yarattığı etkiyle ise bir balıkçı teknesi battı. Beş adet özel teknenin halatları kopması sonucu limanda savruldu.

 

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.