DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041275-1,15%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’ın yarısı susuz kalma tehlikesi altında

Keşan’ın yarısı susuz kalma tehlikesi altında

ABONE OL
22 Temmuz 2023 14:40
Keşan’ın yarısı susuz kalma tehlikesi altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 56 milyon metreküp kapasiteye sahip Kadıköy Barajı’nda 4 milyon metreküp kullanılabilir su kaldığına dikkat çekerek 45 gün içinde Keşan’ın yarısının susuz kalma tehlikesi altında olduğunu söyledi.

“KADIKÖY’DE 4 MİLYON METREKÜP SU KALDI”

Keşan’ın su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kadıköy Barajı’nda açıklamalarda bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, barajdaki doluluk durumu hakkında bilgi vererek, “Kadıköy Barajı’nda şu anda yaklaşık 4 milyon metreküp su kaldı.Ölü hacim ve buharlaşma kaybını düştüğümüzde, bu oran yaklaşık 2 aylık suyumuz kaldı anlamına geliyor. Çok yakında barajdan su almak için kullandığımız bacalarımız, su seviyesinin düşmesiyle iş göremez hale gelecek ve platform kurup, pompa yoluyla su almaya başlayacağız. Bu da çok verimli olmayacak. Böyle giderse 45 gün içinde Keşan’ın yarsı susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelebilir” dedi.

Kadıköy Barajı’na yüklenmemek için Kumdere’de bulunan kuyuların ve terfi pompalarının çalıştırıldığına da kayıt düşen Başkan Helvacıoğlu, bu işlemin de oldukça maliyetli olduğunu ve enerji giderlerini artırdığını söyledi.

“BİR DAMLA SUYA BİLE MUHTAÇ KALABİLİRİZ”

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları işaret eden Helvacıoğlu, sıcaklıkların artmaya devam edeceğine de değinerek, “Vatandaşlarımızın sıcaklıkların karşısında serinlemek için yolları suladıklarını görüyoruz. Yerleri ıslatmak için kullanılan su 5 dakika içinde buharlaşıp gidiyor, sonra yeniden yıkanıyor.
Bu da su israfına yol açıyor. Bunu yapmamamız gerekiyor. Suyu dikkatli kullanmamız, dişimizi fırçalarken, banyo yaparken, tıraş olurken dikkati olmamız gerekiyor. Unutmayalım ki, bilinçsiz kullanım nedeniyle yalnızca 45 gün sonra Keşan’ın yarısına su veremeyebilir; hatta gelecekte bir damla suya bile muhtaç kalabiliriz.” sözleriyle de tasarruf çağrısı yaptı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.