DOLAR 32,5337 0.12%
EURO 34,8045 0.1%
ALTIN 2.473,250,46
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1990016-3,98%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın Türküleri rüzgarı esti

Kadın Türküleri rüzgarı esti

ABONE OL
31 Mart 2022 11:18
Kadın Türküleri rüzgarı esti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER), çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü “Kadın Türküleri Koro” çalışmasını 29 Mart’ta Devecihan Kültür Merkezi’nde verdiği bir konserle tamamladı.

Yoğun ilgi gösterilen konsere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, STK temsilcileri ve müzik severler katılım gösterdi.  Üç bölümde yapılan konserde; Burçak Tarlası, Çemberimde Gül Oya, Vardar Ovası, Güldaniyem, Ramizem, Asiye, Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun, Seher Yelini, Ünzile, İki Dağın Arasında Kalmışam, Bir Görüş Kabininde isimli şarkı ve türküler seslendirildi

“ŞİDDET SADECE DAYAK DEĞİL, SUSTURULMAKTA ŞİDDETTİR”

Dernek olarak yıllardan beri Edirne ve çevresinde kadının ekonomik, sosyal, politik ve kültürel güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden EKAMEDER Başkanı Şahide Ağaoğlu, “Kadınların sosyal güçlenmesine destek olmak için yaptığımız bu çalışmada, amatörce türkü söylemenin keyfini ve coşkusunu bize yaşattığı için yönetmenimiz Emre Çam’a çok teşekkür ederiz. Şiddet sadece dayak değildir. Susturulmak da şiddettir. Geçmişten günümüze kadınlar söylemediklerini türkü olarak, ağıt yakarak söylemişlerdir. Bundan sonra da kadınların kendi sözlerini söyleyebildikleri, birbirlerini duyabilecekleri ve konuşabilecekleri ortamlarda ve çalışmalarda birlikte olmaya devam edeceğiz. Biz çok keyif aldık. İzlemeye gelen ve bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara selam olsun diyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Konser, izleyicilerin de katıldığı Barış Güvercini türküsüyle son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.