DOLAR 32,5853 0.21%
EURO 34,8093 0.41%
ALTIN 2.411,08-0,88
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21485650,42%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kadına şiddet her alanda bitene kadar mücadelemiz sürecek”

“Kadına şiddet her alanda bitene kadar mücadelemiz sürecek”

ABONE OL
30 Kasım 2022 10:30
“Kadına şiddet her alanda bitene kadar mücadelemiz sürecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kadına şiddetin her alanda bitene kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, UN Women, İsveç Büyükelçiliği ve KEFEK ortak çalışması olan “Kadınların siyasete ve karar alma süreçlerine katılımının güçlenmesi” konusunda Sapanca’da gerçekleşen bilgi paylaşım toplantısında konuştu.

“SİYASET ÜSTÜ BİR KONU”

Kadınları ekonomik olarak güçlendirmenin en temel adım olduğunun ve toplu mücadelenin önemine vurgu yapan Aksal, “Kadının ekonomik olarak güçlenmesini, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasını şiddetle mücadele de önemli bir basamak olarak görüyoruz. Toplumun yarısını oluşturan, diğer yarısının da yetişmesinde emeği olan kadınlara; siyasal hayatta da fırsat eşitliğinin sağlanması, eşit temsil hakkı; bir demokrasi, insan hakları ve kalkınma meselesidir, bu hep birlikte adım atmamız gereken partiler üstü bir konudur. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim vurguladığı gibi milletimizin tamamını kuşatan bir seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“ANAYASAL GÜVENCEYE ALINMASINI ÖNEMSİYORUZ”

İki gün süren toplantılar boyunca kadına her alanda yapılan şiddetin son bulması için mücadele ettiklerine dikkat çeken Aksal; başörtüsünün de bir ayrımcılık ve şiddet konusu olarak kullanıldığına değindi:

“Bizim Kadına şiddetle mücadelemiz; siyasette de kadına yönelik şiddetin son bulacağı, tek bir kadının bile şiddetin hiçbir türüne maruz kalmayacağı o güne kadar kararlılıkla devam edecek. Tarihten çok net hatırlıyoruz ki başörtüsü de, kadın siyasetçiler ve kadınların karar alma mekanizmalarına katılımında ayrımcılık ve bir şiddet türü olarak karşımıza çıkmaktadır.  Bu nedenle başörtüsü sebebiyle ayrımcılık yapılamaması hususunun anayasal güvenceye alınmasını son derece önemsiyoruz.”

“KEFEK ÇALIŞMALARI ARTARAK DEVAM EDECEK”

KEFEK çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Aksal, “KEFEK olarak kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması ve kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması için, tüm üye Milletvekillerimizle, alt komisyonlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu anlamda gerekli yasal-idari tedbirleri tespit etmek amacıyla yürüttüğümüz tüm çalışmalarımız artarak devam edecektir.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ VE KIYMETLİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin desteğine dikkat çeken Aksal: “Siyasette kadınların önünü açan, ‘Kadınların olmadığı bir demokrasi eksik değil yarımdır’ diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımı ve desteği son derece önemli ve kıymetlidir. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi, cinsel şiddet, bağımlılık gibi konularda teknik altyapımızı güçlendirerek; kamu kurumları ile STK’ların yanı sıra özel sektör, üniversite ve yerel yönetimleri mücadeleye daha etkin şekilde dâhil olduğu, eğitimle desteklediğimiz bir yol haritasında ilerliyoruz. Kadınların Mecliste ve diğer karar alma mekanizmalarında artan varlığıyla çok daha güçlü bir Türkiye olarak hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza hızla ve kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.