DOLAR 32,3722 -0.38%
EURO 34,8022 -0.07%
ALTIN 2.394,99-1,13
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19141082,71%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahraman, “Yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir”

Kahraman, “Yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir”

ABONE OL
9 Kasım 2023 17:35
Kahraman, “Yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Mustafa Kemal Atatürk, tüm yaşamını ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve Cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir” dedi.

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi;

Mustafa Kemal Atatürk, tüm yaşamını ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve Cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir.

10 Kasım 1938; millet olarak aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda ilerleme görevini Ata’mızdan devraldığımız gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesi ve Atatürk ilke ve devrimleri ışığında gerçekleşen aydınlanma süreci; bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur.

Atatürk’ün dehası bugün ülke sınırlarını aşmıştır, hatta başka ülkelerde ders kitaplarında okutulmaktadır. Bugün ülke olarak geldiğimiz noktada ve yaşadıklarımız sonucunda Atatürk’ün ve devrimlerinin kıymeti toplumun her kesimi tarafından daha iyi anlaşılmakta ve kurtuluşun O’nun açtığı aydınlık yoldan yürümekte olduğu görülmektedir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Cumhuriyetimize sahip çıkmamızı bize öğütlemiştir.

Gün, Atatürk’ü anlama günüdür, fikirlerini yaşatma günüdür. Cumhuriyet’e sahip çıkma günüdür. O’nun ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında ülkemizde ve bölgemizde demokrasiyi, adaleti, barışı ve huzuru hâkim kılana dek aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür.
Büyük Önder’in aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, cumhuriyetimizin değerlerini, korumak, kollamak, gözetmek ve yeni nesillere aktararak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu olacaktır. Türk milleti, Atatürk’ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ü aramızdan ayrılışının 85. yılında rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.