DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045170-0,84%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kapalı spor salonuna ikinci kez zemin yapılmıyor”

“Kapalı spor salonuna ikinci kez zemin yapılmıyor”

ABONE OL
30 Ağustos 2023 13:15
“Kapalı spor salonuna ikinci kez zemin yapılmıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Helvacıoğlu; spor salonunun zemininin daha önce yenilenmediği, mevcuda iyileştirme çalışması yapıldığını, 7 Eylül’de yapılacak olan ihale kapsamında ilk kez parke zemin yapılacağını söyledi.
Saat 12.30 sıralarında Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıya; Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Park ve Bahçeler Müdürü Ali Caner Serbes ve Keşan Belediyesi Atatürk Stadı Sorumlusu Recep Kirezli katıldı.
“2 KEZ İHALE YAPTIK”
Spor salonuyla ilgili son ihalenin 7 Eylül 2023 tarihinde yapılacağını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “16 ayda ikinci kez zemin yapılacağı iddiaları var, hayır. 1 kez yapılacak ve 7 Eylül’deki ihalede. 1’inci ihalede zemin yapım işi yoktu, bakım işi vardı. Çok kötü bir haldeydi. Burada bir bilgi eksikliği var. İlk yapılan ihalede zemin yapılması işi yoktu. Çok kötü bir zemin vardı, boyadık, çizgilerini çizdik. Tribün, çatı, aydınlatma işi ihale içerisindeydi. ‘Keşan Atatürk Stadı yenileme çalışmaları için 2019 yılından beri kaç kez ihale açıldı?’ sorusu gündemde. 2 kez ihale yaptık.” dedi.
Soruyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, ‘bir ihale 2020 yılında yapıldı. Sentetik yüzeyli atletizm pisti yapıldı. Doğal ve sentetik futbol sahaları yapıldı. Tribün yapıldı. Basketbol ve tenis kortlarımız yapıldı. İkinci ihalede ise çevre düzenlemesi yapıldı.”
“ZEMİN GEÇİCİ OLARAK İYİLEŞTİRİLDİ”
“Atatürk Spor Salonu yenileme çalışmaları için 2019 yılından beri kaç kez ihale açıldı?” sorusuna yanıt veren Kılıç, “2 kez ihale açıldı. Bir tanesi kapalı spor salonu bakım onarım işi. Tribünler ve dış cephe yapıldı, tuvaletler yenilendi. Zeminin sadece çizgi boyalarının yapılması vardı. Ancak zeminin geneli çok kötü durumdaydı. Tamamında boya çalışması yapıldı.”
Bunun üzerine söz alan Mustafa Helvacıoğlu, zeminin geçici olarak iyileştirildiğini dile getirerek, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ahşap zemin şartı vardı. 7 Eylül’de yapacağımız ihalede 2 adet portatif tribün, sentetik futbol sahasının yanındaki yolun yapılması, kapalı spor salonu zeminini FİBA onaylı ahşap parke yapılması ve teras zeminin seramik kaplamasının yapılması, 2 adet çim biçme ve çizgi makinesi. Bakanımızın, Milletvekilimizin, il ve ilçe başkanlarımızın destek olduğu bir ihaleyi yapacağız.”
“BİR SORUN VARSA TEMİNATTAN KESİLİR”
“Keşan Atatürk Stadı ve Atatürk Spor Salonu için açılan ihalelerin sonunda müteahhitlerden teslim alınan işler yeterince denetlendi mi? Kusurlu işler var mı? Varsa gerekli yaptırımlar uygulandı mı?” sorusuyla ilgili bilgilendiren Kılıç, “İşler yapıldıktan sonra geçici kabul komisyonu kuruluyor. Komisyon gerekli denetimleri yapıyor. Bir eksiklik var ise gerekli onarımların hepsi yapılıyor. Yapılmadığı takdirde hem geçici kabul kesintisi hem de kesin kabul kesintisi yapılıyor.”
Helvacıoğlu ise her ihalede olduğu gibi kapalı spor salonu ihalesinin ardından geçici kabulün yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir sorun varsa teminattan kesilir. Yani bu iş devletin işi. Tüm ihalelerde olduğu gibi geçici kabul vardır. Geçici kabulden sonra kesin kabul vardır. Bu arada 1 yıl süre geçer. Kusurlu işler varsa kesin teminattan düşülür.”
“BELEDİYEMİZ İLAVE İŞLER CEBİNDEN İÇİN 270 BİN TL FARK ÖDEDİ”
“Stat ve spor salonu için 2019’dan bugüne ne kadar harcama yapıldı? Bu harcamaların ne kadarı Keşan Belediyesi tarafından karşılandı?” sorusuna yanıt veren Mustafa Helvacıoğlu, “6,5 milyon TL harcama yapıldı. Bugünün 65 milyonu. İyi ki yapmışız. 3 ihale için fark sadece 270 bin TL. Spor Toto’dan 6,5 milyon TL para aldık. Belediyemiz ilave işler cebinden için 270 bin TL fark ödedi. Son ihale ile tesisinin yenilenmesi oranında %100’e yaklaşmış olacağız. Sentetik yüzeyli atletizm pisti, doğal ve sentetik çimli futbol sahaları, tribün gibi birçok işi 6,5 milyona yaptık. Bakın Trakya’da Spor Toto’nun en büyük yatırımları Keşan’adır. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan en çok yatırımı alan ilçenin Keşan olduğunu söylemek istiyorum.”
“ŞU AN İÇİN PROGRAMDA YOK”
Helvacıoğlu, “Stat ve spor salonu tadilatları için başka ihaleler açılacak mı?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Hayır, şu an için programda yok. Sadece son ihalemiz yapılacak. Dönemim bitiyor. Yeni dönemde Allah nasip eder göreve gelirsem, yeniden bir planlama yapacağız.”
“ŞU ANDA TUTULAN BİR RAPOR YOK”
Açıklamasının devamında “TFF’nin Keşan Atatürk Stadı için verdiği raporda neler yazıyor?” sorusuna yanıt veren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda tutulan bir rapor yok. Bu ihaleyi hazırlamadan önce TFF’den bilirkişi davet ettik. BAL’da oynayacağımızı ve statta uygun olmayan ne var konusunda tavsiye talep ettik. Bir rapor yok. Önerilerde bulundular. Eksiklileri yazdık. Misafir tribünü istediler. 7 Eylül’deki ihale ile 570 kişilik portatif tribün yapılıyor.”
Daha sonra söz alan Gedik ise mevcut tribünden misafir takım taraftarlarına %5’lik bir kısım ayrılabileceğini ve durumun BAL maçlarının Keşan’da oynanmasına engel olmayacağını söyledi.
“HER SALONUN ZEMİNİ PARKE”
“Spor salonu zemini 16 ay önce yenilenmişken, neden yeniden zemin ihalesi açıldı?” sorusuna ise Erdi Kılıç cevap verdi.
Spor salonunda daha önce zemin yapılmadığının altını çizen Kılıç, “Mevcut zeminin çizgilerinin boyanması vardı. Mevcut zeminin rengi çok soluktu. Zeminde sadece boyama işlemi yapıldı. Zemin yenilenmesi ihalede yoktu ve büyük maliyetti. Şuanda FİBA onaylı zemin yapılacak.”
Zeminin ihtiyaç olduğunda boyandığını dile getiren Helvacıoğlu, “Burada bir eksiklik var. İkinci kez zemin yapılmıyor. Eski ihalede zemin yoktu. Beldiyespor’u kurduk. Basketbol takımı kurduk. Her yere maça gidiyoruz. Bizi uyarıyorlar. Keşan’da maçların oynanabilmesi için mutlaka parke zemin olması gerektiğini ifade ediyorlar. Her salonun zemini parke. Basketbol takımının da Keşanspor gibi tur atlamasını istiyoruz. Basketbolda da ilerleyelim. Bakanımız gelmişken Milletvekilimizin ve teşkilatlarımızın desteği ile parke zemin isteğimizi ilettik. Bizi kırmadı ihaleye ekledik. Yani zemin yapım işi ilk defa ihaleye çıkıyor.”
“MAÇLARIN OYNANMASI HAKKINDA FİZİKİ ENGEL BULUNMUYOR”
“Keşan Atatürk Stadı’nda tribün ve soyunma odaları ile seyirci giriş-çıkışları güvenlik standartlarına uygun mu?” sorusunu yanıtlayan Gedik ise BAL Ligi temsilcisinin tavsiyesi üzerine sadece hakemlerin çıkış kapısı noktasında düzenleme yaptıklarını kaydetti. Gedik, maçların Keşan’da oynanması noktasında her hangi bir fiziki engel bulunmadığını sözlerine ekledi.
“BUNLAR BİZİM, KEŞAN’IN BAŞARI HİKAYESİ”
Kamuoyunda kapalı spor salonuna ikinci kez masraf yapıldığı algısının oluştuğunu ifade eden Helvacıoğlu, şöyle dedi:
“Vatandaşımız ikinci kez mi masraf yapılıyor diye bize soruyor. Hayır yapmıyoruz. Ne Spor Toto’yu ne de Belediyemiz bir kuruş masrafa sokmadık. Her yıl burada bakım yapıyoruz. Trakya’nın en güzel en hareketli stadyumu oldu. Günde ortalama bin kişi kullanıyor. Eskiden yürümek bile zordu. Güzel bir iş yaptık anlatıyoruz. Söz verdik yaptık. Veteranlara Trakya’da özel stat var mı? İzzetiye Mahallemizde onlara özel stat yapıyoruz. Bu gurur verici. Dönemimizde söz verdik yaptık. Trakya’da 20 tane semt sahası yapılan Keşan ölçeğinde ilçe yok. Bunlar bizim, Keşan’ın başarı hikayesi. Bütün siyasi büyüklerime teşekkür ediyorum.”
“TÜM TRAKYA’YA BAKIN KEŞAN’IN STADYUMU EN DİNAMİK, EN KULLANIŞLI STAT”
“Kapalı tribün yapılması konusunda bir gelişme var mı?” sorusuna yanıt veren Mustafa Helvacıoğlu, “Geçmiş dönem Spor Bakanımız ile bu konuyu görüştüm. Bu projeyi elbet hayata geçireceğiz. 2 veya 3. liglerde yapabiliriz. Şimdi 10-15 milyonluk yatırımla bugünkü derdimizi çözüyoruz. Allah razı olsun. 750 kişi yeni bir portatif tribün yapıyoruz. Burada elbette 2-3 bin kişilik bir tribün olmalı. BAL’da da seyirci kapasitesinin yeteceğini düşünülerdenim. Tüm Trakya’ya bakın Keşan’ın stadyumu en dinamik, en kullanışlı stat. 30-40’a yakın branşta faaliyet gösteriliyor.” diye söyledi.
“YENİ ÇÖP DÖKÜLMÜYOR”
Erikli-Danişment arasında alana Belediye araçların çöp döktüğü iddiaları ve söz konusu alana çöp dökülmeye devam edilip-edilmediği ile ilgili soruyu da yanıtlayan Helvacıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Edilmiyor. GÜNEKAB ile çöp aktarma noktası yaptık. TIR aldık, tüm gelen çöpler söz konusu alandan TIR’a yükleniyor ve Keşan’a geliyor. O alanı rehabilite etmek için projemiz bitti. Projede Çevre Kanunu ile ilgili sorunlar vardı. Yeniden gözden geçiriliyor. Rehabilite edeceğiz. Ama yeni çöp dökülmüyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.