Tekirdağ’da biyolojik çeşitlilik takibi kapsamında kurulan fotokapanla karacalar görüntülendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tekirdağ Şubesinden yapılan açıklamaya göre, teknik ekiplerce il genelinde koruma ve kontrol, biyolojik çeşitlilik takibi ve biyolojik kaçakçılık önleme çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda yaban hayatının yoğun olduğu alanlara yerleştirilen fotokapanlar sayesinde, yaban hayvanlarının popülasyonunda artış olduğu belirlendi.
Fotokapanlar ile karacalar doğal ortamlarında görüntülendi. Daha önce de yaban domuzu, tilki, kurt ve çeşitli kuş türleri fotokapana yansımıştı.
(AA)
GÜNCEL
08 Ağustos 2026GÜNCEL
08 Ağustos 2026GÜNCEL
08 Ağustos 2026GÜNCEL
08 Ağustos 2026GÜNCEL
08 Ağustos 2026GÜNCEL
08 Ağustos 2026MARMARA BÖLGESİ
08 Ağustos 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).