DOLAR 32,3799 0.19%
EURO 35,0567 -0.13%
ALTIN 2.324,880,25
BIST 9.093,900,15%
BITCOIN 2271728-0,60%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karış karış gezdi

Karış karış gezdi

ABONE OL
20 Ocak 2023 10:50
Karış karış gezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Meclis Üyesi ve Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, gazetemizi ziyaret ederek, gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette “Gitmediğimiz köy, sıkmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmayacak” anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Üner, Edirne’nin 9 ilçe, 7 belde ve 253 köyüne ziyaret gerçekleştirdiğini ve vatandaşların sıkıntılarını tek tek dinlediğini söyledi.

Halkın desteğini tam anlamıyla hissettiğini ifade eden Üner, halktan gelen yoğun ilginin heyecanını ve sorumluluğunu daha da arttırdığını söyledi.

Resmi olmasa da Cumhurbaşkanın seçim takvimini 14 Mayıs olarak açıkladığını hatırlatan Üner, “8 Mart gibi de meclisin fesih edileceği ve 9 Mart’ta resmi gazetede yayınlanıp, artık seçim çalışmalarının başlayacağı konuşuluyor. Aday adaylık süreçleri başlamadan önce herkesin bildiği gibi Edirne’de 9 ilçe merkezde dahil olmak üzere 7 belde ve 253 köy var bunların hepsini tek tek gezdim” dedi.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde her kesime dokunduğunu belirten Üner, “Köylülerle de esnaflarımızla da emeklilerle de aklına gelecek her kesime dokundum. Dertlerini de dinledik, sorunlarını da dinledik. Çiftçiler için neler yapılması gerekiyor. Esnaflar için ne gibi projelerin olması gerektiğini konuştuk, notlarımızı da aldık. İnşallah süreç başladığında bizim, adaylık sürecimiz olur, olmaz o ayrı bir şey yani. Sonuçta hayırlısıysa olsun. Ama çıktığımız yolda artık bu değişimin olması gerektiğini, artık bu saatten sonra her karar halkın takdirine kalıyor. Halk eğer memnunsa zaten gidişattan devam oyunu kullanacak. Ama halk memnun değilse ki, benim Edirne Merkez de gezdiğim her yere göre Edirne olarak bence rekor kıracağız bu sene. Çünkü herkesin konuşma şekilleri bile değişmiş bu olayda. Çünkü insanlarda bir bıkkınlık var. İstediği kadar asgari ücret artsa da arkasından daha nefes almadan zaten gecesi zamların hepsi geliyor. Artık durduramıyorlar. Onlarda farkında olduğu için zaten bu acilen seçim kararını aldılar. Edirne’miz ve Türkiye’miz için hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Heyecanını kaybetmeden emin adımlarla iktidara ilerlediklerinin altını çizen Üner, Edirne’nin ilçe ve köylerinde en büyük sorunların başında göçün geldiğini belirterek, “Bundan 10 yıl öncesinde birçok köyde binlerce büyükbaş hayvan bulunurken, şu an köylerde küçükbaş hayvancılığın kalmadığını, büyükbaş hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini anlattı vatandaşlarımız. Girdi maliyetlerinin en büyük sorunu oluşturduğunu anlatan vatandaşlarımız, özellikle yem fiyatlarındaki artıştan dert yandılar” dedi.

Çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını tek tek not aldığını belirten Üner, “Umutsuzluğa yer yok. CHP iktidarımızda kısa sürede hayata geçireceğimiz uygulamalarla hem üreticinin hem tüketicinin yüzü yeniden gülecek. Halkın iktidarına çok az kaldı. Enerjimiz, heyecanımız yüksek.  Çalışa çalışa kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.