DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20912900,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kavurucu sıcaklarda sağlığınızdan olmayın!

Kavurucu sıcaklarda sağlığınızdan olmayın!

ABONE OL
31 Temmuz 2021 11:48
Kavurucu sıcaklarda sağlığınızdan olmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 40 derecelerde seyreden hava sıcaklıkları sağılık açısından olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, güneş altında dolaşılmaması ve bol sıvı tüketilmesinin önemine değinerek, özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin aşırı sıcaklarda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltıyor. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Edirneli vatandaşlara uyarılarda bulunarak, 40 dereceyi bulan sıcaklıklara karşı bol sıvı tüketilmesi ile birlikte zorunlu olunmadıkça güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmamasını tavsiyesinde bulundu.

“KRONİK HASTALIKLARI OLANLAR DAHA DİKKATLİ OLMALI”

Sıcakların artmasıyla vatandaşlara su tüketimi ve vücudun sıcaklara karşı korunma yöntemlerinden bahseden Prof. Dr. Gürcan Altun, “Son günlerde hava sıcaklıkları çok fazla arttı. 40’lı rakamları görmeye başladık. Zorunluluk hali dışında dışarıya çıkıp güneş altında dolaşmamak lazım. Sıcak çarpması gibi bir takım sağlık sorunları da ortaya çıkabiliyor. Bu süreçte olabildiğince kıyafetlerin açık renkli ve pamuklu tercih edilmeli. Yine bol kıyafetler vücudun sıcaklıklara karşı savunmasını daha iyi sağlayabildiği için onlar tercih edilmeli. Sıvı tüketimi de çok önemli. Kaybedilen sıvının yerine konması gerekiyor. Günlük su kullanımı konusunda da dikkat edilmeli. En çok dikkat edilmesi gereken şey sıcak havalarda dışarıda dolaşmamak. Kalp damar hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığına sahip olan hastalarımızın daha dikkat etmesi gerekmektedir” şeklinde sözleriyle toplantıyı noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.