DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22946583,71%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaya, “Türkiye zulme sessiz kalmamalı!”

Kaya, “Türkiye zulme sessiz kalmamalı!”

ABONE OL
17 Şubat 2021 13:02
Kaya, “Türkiye zulme sessiz kalmamalı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, Komünist Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’da yıllardır sürdürmekte olduğu sistematik sindirme politikaları karşısında hükümete çağrıda bulunarak, “Çin’in yaptığı bu insanlık dışı soykırıma daha ne kadar sessiz kalacaksınız” diye sordu.

Dünya Uygur Kurultayı’nın Türkiye’deki Doğu Türkistanlıların protesto eylemlerine destek veren bir bildiri yayımladığına da vurgu yapan Kaya, “Bildiride, Türkiye’deki Doğu Türkistanlıların, Çin’in toplama kamplarında esir edilen aileleri için mücadele verdiği aile nöbetlerine dikkat çekilerek Türk hükümetine ve kamuoyuna Doğu Türkistan mücadelesine destek çağrısında bulunulurken AK Parti iktidarının hala sessizliğini koruması ne ile izah edilebilir?” dedi.

Komünist Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’da yürütmekte olduğu sistematik sindirme politikalarının bir tezahürü olarak 2017’den bu yana çok sayıda Nazi tarzı toplama kampı inşa ettiğini hatırlatan Kaya, “Çin yönetimi, bu kamplarda Uygur ve Kazak gibi Türk halklarını aşırılıktan arındırma kisvesi altında beyin yıkama amacıyla profesör, doktor, öğretmen, memur, sanatçı, yazar, iş insanı, esnaf, tüccar, çiftçi, genç, yaşlı, erkek ve kadın gözetmeksizin 3 milyondan fazla insanı kamplara kapattı. Çin’in bu vahşet kamplarında işkence, köleleştirme, hapis, tecavüz, zorla kısırlaştırma, zorla çalıştırma da dâhil olmak üzere insanlık dışı uygulamaları ayyuka çıkmış olduğu halde Dünya neden susuyor?” şeklinde konuştu.

B u suskunluk yetmezmiş gibi, son zamanlarda gündemde olan Türkiye -Çin arasında “Suçluların İadesi Antlaşması”nın, ülkemizde bulunan Doğu Türkistanlıları tedirgin etmekte olduğuna işaret eden Şaban Kaya, Bundan üzüntü ve endişe duyulmaktadır. Temennimiz devletimizin ve kamuoyunun bütün dünya tarafından bilinen ve seyredilen bu soykırıma sessiz kalmayacağı yönündedir. Her daim zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer alan milletimizin Uygurlar konusunda da aynı tutumu sergileyeceğini umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.