DOLAR 32,3733 -0.34%
EURO 34,7311 -0.25%
ALTIN 2.395,77-1,09
BIST 10.158,361,12%
BITCOIN 19037950,87%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

“Kendi seçtikleri yargı üyelerine tahammülleri yok”

“Kendi seçtikleri yargı üyelerine tahammülleri yok”

ABONE OL
11 Kasım 2023 17:46
“Kendi seçtikleri yargı üyelerine tahammülleri yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gündemde yer alan Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından alınan karara karşı çıkılmasını değerlendiren Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, “Bugünkü 15 üyeli AYM’nin 7’sini Erdoğan, 5’ini Gül, 3’ünü de Meclis seçti. Kendi seçtikleri yüksek yargı üyelerinin bile hukuku azıcık korumalarına tahammülleri kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız” diye dile getirdi.

Tüm muhalefet partilerinin yeni anayasa yapımına kapıyı kapatması gerektiğini söyleyen Başkan Tunçyürek, Türkiye’nin daha adil, özgür ve şeffaf bir yargının var olmasından yana olduklarını ifade etti.

“KENDİ SEÇTİKLERİ YÜKSEK YARGI ÜYELERİNE BİLE TAHAMMÜLLERİ KALMAMIŞ”

AK Parti iktidarının anayasayı çiğnediğini ve yeni anayasa yapmaya çalışmalarına anlam veremediğini kaydeden Başkan Süheyl Tunçyürek “Son günlerde şahit olduğumuz Anayasa Mahkemesi tartışmaları gayet vahim bir durum halini almıştır ve aynı zamanda yasama organının bağımsız olmayan bir hal aldığının açık bir göstergesidir.  Konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın: “Yargıtay demiştir ki “Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.” gibi deli saçması bir açıklama yapmanın, ortağı olduğu Sayın Bahçeli ile AYM’yi ortadan kaldırma planının bir parçası olduğu aşikardır. Anayasa’ya uymayıp fiili düzene karşı çıkanların yine kendileri olduğu halde. Yıllarca yüksek yargıyı vesayetçi olmakla suçlayan AKP’nin asıl dertleri hiçbir zaman vesayet değildi. Bunlar despotik iktidarlarına sınır koyan her kuruma karşı oldular. Bugünkü 15 üyeli AYM’nin 7’sini Erdoğan, 5’ini Gül, 3’ünü de Meclis seçti. Kendi seçtikleri yüksek yargı üyelerinin bile hukuku azıcık korumalarına tahammülleri kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdiki Anayasayı çiğneyen bu akıl neye hizmet yeni Anayasa yapmak istemektedir?  Yeni anayasa çalışmaları, kendi elleriyle yok ettikleri bağımsız yargıyı kendilerine bağımlı hale getirmelerinin son noktası yani bağımsız yargının tabutuna çakılmaya çalışılan son çivi midir? Hangi muhalefet partisi olursa olsun, mevcut anayasaya uymayanlarla yeni anayasa yapımına destek verirse anayasal düzene karşı kalkışma suçuna o da ortak olmuş demektir. Tüm muhalefet partileri koşulsuz bu zihniyetle yeni anayasa yapımına kapıyı kapatmalı, Türkiye Cumhuriyeti’ni orman kanunlarıyla yönetilmesi engellemelidir. Memleket Partisi olarak Türkiye’nin adil, özgür ve zengin bir ülke olmasının öncülünün bağımsız, şeffaf ve adil bir yargının var olması olduğu görüşündeyiz ve bunun için mücadele etmeyi tüm siyasi partilerin üzerindeki sorumluluk olması gerektiğini savunuyoruz” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.