DOLAR 32,5397 0.16%
EURO 34,9666 -0.03%
ALTIN 2.456,470,84
BIST 9.884,521,73%
BITCOIN 20895800,75%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kent Ormanı’ndan Millet Bahçesi olmaz”

“Kent Ormanı’ndan Millet Bahçesi olmaz”

ABONE OL
7 Ekim 2022 10:33
“Kent Ormanı’ndan Millet Bahçesi olmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü, Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine tepki göstererek, Söğütlük Kent Ormanı’nın, doğal sit olmasının yanı sıra aynı zamanda Meriç Nehri’nin taşkın alanı olduğu belirtilerek, “Sit alanlarının korunması gerekirken proje adı altında cami, kıraathane, kütüphane, beton yol gibi yapılara açılması kabul edilemez” denildi.

Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü, Söğütlük Kent Ormanı’na yapılacak olan Millet Bahçesi’ne tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nın Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un Edirne gezisinden sonra verdiği talimatla millet bahçesine dönüştürülmek istendiğini ifade etti.

Açıklamada, Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nın, doğal sit olmasının yanı sıra aynı zamanda Meriç Nehri’nin taşkın alanı olduğu belirtilerek, “Bununla beraber yine sit ilan edilen ve projede bir bölümü araç park yeri olarak gösterilen Lozan Caddesi de Söğütlük Kent Ormanı’nın yanından geçmektedir. Sit alanlarının korunması gerekirken proje adı altında cami, kıraathane, kütüphane, beton yol gibi yapılara açılması kabul edilemez.

Yıllardır Edirne halkının yüzlerce etkinliğine ev sahipliği yapmış, halkın nefes alma alanı olan Söğütlük Kent Ormanı, Edirne’nin tarihi, kültürü ve kent belleğinin önemli bir unsurudur. AKP’nin beton ve betonlaştırma sevdası, yeni bir tür kamusal alan yaratma çabasıyla birleşince, binlerce metrekarelik yeşil alanın betona dönüşmesiyle birlikte Edirne halkının seküler yaşamına doğrudan bir müdahaledir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.