DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049607-1,30%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

Keşan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

ABONE OL
8 Temmuz 2023 12:58
Keşan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı yapıldı.

Başkan Helvacıoğlu, Özcan’ı kınadı.

Meclis Mecidiye Sahili’nde 52 dönümlük alanın kiralanmasını oy birliği ile kabul etti.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “Atatürkçülüğümüz çok şükür lafta kalmıyor”dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapılan toplantı; Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi ve saat 15.00’te başladı.

AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç’ın da takip ettiği toplantıda; Mithat Bulut, Barbaros Tokgöz ve İbrahim Dinç mazeretleri nedeniyle oybirliği ile izinli sayıldı.

Toplantıda maddelere geçilmeden önce gündeme; CHP’li Meclis Üyesi Alaaddin Öztürk’ün Keşan Sağlık Kampüsü, seyir teleferiği projeleri ile ilgili soru önergeleri, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun mücavir alanlarda ilaçlamanın özelleştirilmesi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yol çalışmaları, Sayıştay Raporu ve Keşan Belediyesi Bütçesi konularındaki önergesi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Doğu Bölgesi 4. Etap ilave imar planı konusu gündeme ilave edildi.

HELVACIOĞLU, ÖZCAN’I KINADI

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sözlerinden dolayı Tanju Özcan’ı kınayarak, “Attığı tweet ile Keşan’ımıza zulüm yaşatıldığını ifade eden Sayın Tanju Özcan’a da buradan bir cevap vermek istiyoruz; CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan, attığı tweette;  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ı eleştirirken mesnetsiz ifadelerde bulunmuş. 2019 yerel seçimlerinde, Tekirdağ’ın incisi Süleyman paşa ve Trakya’nın kalbi Keşan’ımızı, kendi yandaşlarını aday yaparak kaybedip, aydınlıkçı ve Atatürkçü ilçelerimize AK Parti zulmü yaşatıldığını ifade etmiş. Buradan hep birlikte kendisine seslenmek istiyoruz. Ak Parti belediyeciliğine zulüm değil gönül belediyeciliği denir! Koltuk kavgalarının heyecanından mıdır bilemiyoruz ama Keşan’ımızın yıllarca özlenen hizmetlere halkımızın teveccühü ile kavuştuğunu ve zulüm değil hizmet gördüğünü hatırlatmak isteriz. Ama hakkını da yemeyelim, tweetinde de bahsettiği gibi; Keşan’ımız aydınlıkçı ve Atatürkçüdür. O nedenledir ki; 30 yıldır hizmet etmeyenleri koltuktan kaldırıp yerine hizmet edenleri koymuştur. Sonuç olarak; Bolu Belediye Başkanı Ankara yürüyüşünden sonra; eğer yürümeye devam etmek istiyorsa Keşan’ımızda yaptığımız 70 km yolda ve 100 km kaldırımda yürümesini öneriyoruz. Yok eğer koşmak istiyorsa, modernleştirdiğimiz stadyumumuza,  yüzmek istiyorsa; kazandırdığımız olimpik havuzumuza, sahillerimize buyur ediyoruz. Siyasi gerilimini atmak için yeni yaptığımız tesislerimize, şenliklerimize, BSM etkinliklerimize polemik yerine üretmek istiyorsa, belediyemize ve üreten kooperatiflerimize bakmaya, duyarlılık istiyorsa Trakya’nın en büyük barınağına, velhasılı ilklerimizi, enlerimizi, rekorlarımızı görmeye, koltuk kavgalarından fırsat bulup Bolu’ya hizmet etmek istiyorsa da gönül belediyeciliğini tanımaya ve anlamaya, Keşan’a davet ediyoruz. Kendisi; Sayın Öztrak ile olan kavgasına ve koltuk için heyecanla çıktığı o yolları yürüye dursun. Bizler; Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Keşan’ımızda daha nice atılımlara imza atmaya devam edeceğiz son söz olarak; Bolu’nun hayırsever insanı merhum İzzet Baysal’ın bir öğüdüyle sesleniyorum; ‘İşini iyi yapmaya vakit ayır, iş kişiyi saygın yapar.’” dedi.

Toplantıda daha sonra gündeme geçildi.

İlk olarak “İlçemizde 01-06 Ağustos 2023 tarihleri arasında Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz Keşan Belediyesi 18. Uluslararası Açık Satranç Turnuvasında başarılı olarak dereceye girecek olan sporculara Belediyemizce toplam 60.000,00TL (Altmışbin TL) nakdi ödül verilmesi konusunun Meclis tarafından görüşülmesidir.” maddesi ele alındı.

Madde hakkında bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın bu yıl 18’incinisi gerçekleştireceklerini belirterek, “Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliğinde bu yıl da turnuvamızı gerçekleştireceğiz. Programlarımızı yaptık ve Ağustos ayında turnuvamızı gerçekleştirdik. Turnuvamızda toplam 60 bin TL’lik ödül vermeyi planlıyoruz. Bir gelenek haline gelen turnuvamızın devam etmesini arzu ediyoruz.” diye söyledi.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra görüşülen 24 Eylül 2023 tarihinde düzenlenecek Keşan Belediyesi 2. Saros Yarı Maratonunda başarılı olarak dereceye girecek olan sporculara Belediye tarafından toplam 77.000,00 TL ödül verilmesi konusu Mustafa Helvacıoğlu’nun yaptığı bilgilendirmenin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında görüşülen; “Belediyemiz, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Gereği D13 grubunda değerlendirilmiş olup, ilgili Yönetmeliğin 11. maddesi gereği hazırlanarak EK’ te sunulan II sayılı Boş Kadro Değişikliği cetvelinde belirtilen 9400 unvan kodlu 1 adet 5 dereceli GİH sınıfı Hizmetli ünvanlı kadro ile 7825 unvan kodlu 1 adet 3 dereceli GİH sınıfı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ) ünvanlı kadro değişikliğinin yapılması” ve “5393 Sayılı Belediye Kanunun 15’nci maddesinin dokuzuncu fıkrasında; ‘Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile Belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemez’ hükmü ile Belediyenin haczi mümkün olmayan gelirleri sayılmıştır. Ayrıca 5779 sayılı İL Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde; Belediyelere, genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından ayrılacak paylar ile diğer kanunlarda verilmesi öngörülen payların vergi hükmünde olduğu düzenlenmiştir. Dolayısıyla genel bütçe vergi gelirlerinden aktarılan paylar da kanun ile vergi hükmünde kabul edildiğinden haczedilmesi mümkün değildir. Belediyemizin iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere açılmış olan, Türkiye Halk Bankası A.Ş. TR7400012009337000005 IBAN nolu, TR040001200933700007000004 IBAN nolu ve AJ001594 hesabın, kamu hizmetine tahsis edilmesi” hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı;  S.S.25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifelerine zam taleplerine ait komisyon raporu, S.S.99 No.lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifelerine zam taleplerine ait komisyon raporu, 129 No.lu Paşayiğitliler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ücret tarifelerine zam taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesiyle sürdü.

Komisyon raporu doğrultusunda S.S.25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi şehir içi ulaşım ücret tarifesi sivil 10 TL, öğrenci 7,5 TL, S.S.99 No.lu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi şehir içi ulaşım ücret tarifesi sivil 10 TL, öğrenci 7,5 TL, 129 No.lu Paşayiğitliler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi şehir içi ulaşım ücret tarifesi sivil 17 TL, öğrenci 12 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında “Belediyemiz Şehir Bandosu ekibinde görev yapan bando şefi ve erlerine 2023 yılı için uygulanan yevmiyelerin güncellenmesi hususunun Meclis tarafından görüşülmesi” maddesi ele alındı. Yapılan oylama sonucunda; bando şefi ve erlerinin yevmiyeleri oy birliği ile %50 arttırıldı.

Toplantı, “Sayıştay denetimleri kapsamında denetçilerin sözlü beyanları ve devamında cevaplandırılmak üzere Başkanlık makamına iletilen taslak denetim raporunda belirtilen hususlar dahilinde, Keşan ile mücavir alanlarımızda kullanılan içme ve kullanma suyu ücret tarifelerinin güncellenmesi hususunun” görüşülmesiyle sürdü.

Madde ile ilgili Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran’ın bilgilendirmesinin ardından söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “Sayıştay taslak raporunda bir eleştiri söz konusu. Bu meclisin kararıdır. Ekim ayını bulmaz Kadıköy’de su biter. Kumdere’de kuyu açmak için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bakanımız Özhaseki ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çokal Barajı’ndan içme suyu temin edilmesiyle ilgili yazımız geldi. Bize de su verecekler. 10 sene sürmez deniz suyunu arıtarak en pahalı suyu Keşan’da kullanacağız. Su kullanımını değerlendirmemiz lazım. Parayla suyu bulamayacağız. Önlemlerimizi almamız lazım.  Bu çalışmalar siyasi bir karar olmamalı. Suyumuzu iyi kullanmamız lazım. Köylere Hizmet Götürme Birliği su fiyatını 20 TL yapmak için çalışmalar yapıyor. Biz hala 10,63’e satıyoruz. Sayıştay’ın burada zarar edildiğine dair ifadesi var. Bu konuda bizden savunma istiyorlar, gerecek sunmamız bekliyorlar. Suyu iyi fiyatlandırmamız lazım. Zarar etmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Daha sonra görüşülen Yeni Mescit Mahallesi 1151 ada, 2 numaralı parselin bahçe mesafelerine ilişkin plan değişikliği talebi ve İspat Cami Mahallesi 1830 ada, 4 numaralı parselin fonksiyon değişikliğine ait plan değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, İspat Cami Mahallesi, 1778 ada, 1 Parsel Uygulama İmar Planı Plan Değişikliği hususu ise komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının devamında görüşülen, Fen İşleri Müdürlüğü’nden 2023 yılı içerisinde yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelerin herhangi bir yapım işi, mal alımı ve hizmet alımı giderlerine yeterli olacağı ve aktarımı istenilen tutarın kullanılmayacak olmasından dolayı, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 065702 gider kodlu Hizmet Tesisleri ödenek kaleminden 30.000.000,00TL (Otuzmilyon TL) Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzün 065708 gider kodlu İçme Suyu Tesis Yapım Giderleri ödenek kalemine aktarılması hususu oy birliği ile kabul edildi.

“AKLIMIZDA DÜZEN VE HİZMET VAR”

Meclis daha sonra “Keşan Milli Emlak Müdürlüğünün ilgi sayılı yazısı ile İlçemiz Mecidiye köyü, Harmantepe Mevkiinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait 766 parselde kayıtlı taşınmazın krokide işaretli 52.565,564m2 lik alanda şezlong, WC, giyinme kabini, duş kabini ve büfe yapılmak üzere protokol kapsamında 10 yıl süre ile Belediye Başkanlığımıza kiralanması Bakanlık makamınca uygun görülmüş olup; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38’nci maddesi g bendine göre Keşan Milli Emlak Müdürlüğü ile 10 yıl süreli protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na verilmesi hususunu” ele aldı.

Madde hakkında bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, benzer bir konunun 5 yıl önce Erikli sahili için gündeme geldiğini hatırlatarak, “CHP’li ve İYİ Partili arkadaşlarımız da biz de 5 yıl önce daha birlikte hareket etseydik diye kendimizi eleştiriyoruz. Şimdi aynı şeyi yapmamak adına daha dikkatli oluyoruz. Ayrıca EÇEV ile Erikli’nin durumunu da konuşacağız. Muhtemelen aklımıza yatacak bir teklif gelecek. Erikli’ye gelenler, Mecidiye’de kiralamak istediğimiz alandan geçiyor. Giden Valimize söz konusu alanı düzene getirmek istediğimizi iletmiştik. Vekilimiz Fatma Aksal’ın ve teşkilatlarımızın destekleriyle iyi bir çalışma yaptık. Ciddi bir yol aldık. Şezlong alanı, büfeler, tuvalet gibi ortak kullanım alanları oluşturmayı planlıyoruz. 52 dönümlük bir alan. Yıllık 126 bin TL’den 10 yıllığına belediyeye kiralamak istiyorlar. Bu konuda karar vermemiz lazım. Erikli’nin önünü açarız, günübirlikçilerimiz burada tatilini yapabilir, istihdam sağlanır, bir disiplin gelir. Tek şart alt kiracı olmayacak. Belediye iştiraklarıyla işletecek. Aklımızda düzen ve hizmet var. Yayla Erikliyi de toparlayabiliriz, geleceğimize iyi bir eser bırakabiliriz. Burada 10 yıl hizmet verelim. Karar meclisin.” diye söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

“MAHKEME DEVAM EDERKEN PROJEYE NASIL BAŞLARIM”

Mecliste daha sonra gündem dışı maddelere geçildi.

CHP’li Meclis Üyesi Aladdin Öztürk’ün Keşan Sağlık Kampüsü Projesi ve Teleferik Projesi konulu soru önergelerine cevap veren Mustafa Helvacıoğlu, “Sağlık kampüsü değil. Hastane açmak belediyenin görevi değil. Keşan Devlet Hastanesi karşısında askeri alanda huzurevi, yaşam evleri yapmayı planlıyoruz. Askeriye ile yazışmalarımız devam ediyor. Bu acil bir proje değil. Yolların yapılması daha acil. Teleferik ve sağlık kampüsü ile önümüzdeki dönem ilgileneceğiz. Teleferik hayalimdi. Değirmentepe noktasında tıkandık. Mahkemelik olduk. Sayıştay raporunda 3 projeye itiraz var. Birisi Değirmentepe. Projenin %40’ı tamamlanmasına rağmen ruhsat verilmiş. Sayıştay şimdi neden proje tamamlanmadan ruhsat verildiğini soruyor. Bir de pavyon yapmışız. Hala pavyon. Teleferiğin proje hazır. Değirmentepe aile çay bahçesi olsun, insanlarımız kendisini iyi hissetsin. Böyle bir hayalim vardı, yapmakta istedim ama Değirmentepe’nin sorunları mahkemeye kadar gitti. Hala devam ediyor. Mahkeme devam ederken projeye nasıl başlarım. 2 dönemlik yola çıktım. Allah nasip ederse, Cumhurbaşkanım takdir ederse, teşkilatım yardımcı olursa, halkım seçerse 2. dönemde bu işleri bitireceğim. Pavyondan dolayı teleferiği yapamıyorum. Bu projeler hayal değil. Liderler hayal kurar hayata geçirir.

“Keşan Doğu Bölgesi 4. Etap İlave ve Revizyon İmar Planının Meclis tarafından görüşülmesi” maddesi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda son olarak mücavir alanlarda ilaçlamanın özelleştirilmesi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yol çalışmaları, Sayıştay Raporu ve Keşan Belediyesi Bütçesi konularında meclise bilgi verilmesi maddesi görüşüldü.

SAHİLLERDE İLAÇLAMANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Madde hakkında söz alan Helvacıoğlu, “Mücavir alanlarda ilaçlamanın özelleştirilmesi ihalesi 30 Mayıs 2023’te imzalandı ve 6 ay geçerli. Burada önemli olan konu; ihale davet usulü değil açık ihale şeklinde yapılmıştır. Bir başka değişle; tüm Türkiye ihaleye davet edildi. İlaçlama firması haftada 5 gün 6 gece durgun sulak alanları, dere yatakları, park ve bahçelerde, bodrum katlarında, havuz, çöp, logarlar ve konteynerlerinde larva ilaçlaması ve araç üstü ULV cihazıyla cadde ve sokaklarda uçkun ilaçlaması yapıyor. Müdürlüğümüz bünyesinde ilaçlamada çalışan 5 personel var. Bu durumda; vektör mücadelesinde mevcut yapının yeterli olmayacağı kanaatine vardık. Aynı şekilde; Lüleburgaz, Malkara Saray, Çorlu, Beşiktaş Belediyeleri de özel firmalar ile çalışıyor. Yakıt giderleri artsa da ki arttı. Asgari ücret artsa da ki arttı biz hala Nisan ayı fiyatları ile ihaleyi durdurmuş olduk. Kendimiz yapsaydık; 1 milyon 700 bin TL’ye değil 3-3,5 milyon TL’yi bulurdu. Özel firma ile önceki yıllara göre iki kat fazla hizmet vermiş olacağız. Diyorsunuz ki; ihaleyi alan firmadan danışmanlık hizmeti almışız. Şartnameyi de ihaleyi alan firma hazırladı yani danışıklı dövüş algısı yapıyorsunuz. Tam tersi; biz geçmişten gelen ahbap çavuş ilişkisini bozduk. İhaleyi alan firma geçmiş dönem de dahil yıllardır belediyeye ilaç veren bir firma. Şartnameyi firma değil, bizim yetkili personelimiz hazırladı. Bu firmanın kendi ilacı da var. Firma şartnameyi kendi hazırlasaydı şartnameye kendi ilacını yazardı. İhalede kullanılması istenen ürünler firmanın değil birimimizin yıllardır kullandığı aynı etken maddeli ürünlerdir. Teknik şartnamede belirtilen ürünler ile aynıdır. Her yıl aynı ilaçlar kullanıldığında uçkun direnci ortaya çıkabiliyor. O nedenle farklı ama aynı etken maddeli ilaçlar kullanılabiliyor. Larva ilaçlaması periyodik olarak yapılmış olsa da, mevsimsel olarak sezon öncesinde havaların yağışlı gitmesi ilaçlamanın etkisini azalttığını da bilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

SAYIŞTAY RAPORU…

Keşan Belediyesi’nin kendilerinden önceki dönemde en son Sayıştay Denetimini 2010 yılında geçirdiğinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Bize 2021 yılı ve 2022 yılı için iki sene arka arkaya Sayıştay denetimi yapıldı. 2019’da gelen İçişleri Bakanlığı Denetimini saymıyorum. Tabi 11 sene hiç Sayıştay görmeyince sizin de bilmemeniz çok doğal. Denetimin kanuni bir usulü var. Sayıştay kanunu var! Kanuna göre 37. maddede denetimin süreci açıkça anlatılıyor. Feridun Bey diyor ki; “Sayıştay raporu”nu neden bize vermiyor?” Ortada resmiyet kazanmış kesin bir rapor yok ki vereyim! Bize bu aşamada gelen rapor taslak rapordur. Yani cevaplandırılmak üzere bize gönderilen ön rapor! Sayıştay’dan bana şifre ile gönderilen rapor! Tespitler yapılmış, açıkla diyor… Cevabı verilince tekrar düzenleniyor ve kesin rapor yazılıyor. Hiçbir şey bilmiyorsanız açın kanunu okuyun..! Sayıştay kanunu madde 38 ne diyor? Denetim raporları, kamu idaresinin üst yöneticisi tarafından, raporun alındığı tarihten itibaren 30 gün içinde cevaplandırılır. Biz süresinden önce 3 gün içinde cevapladık! Rapor kesinleşince zaten hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuluyor hem de Sayıştay internet sitesinde açıkça yayınlıyor. Neden raporu gizleyim? Nasıl gizleyeyim? Kesin rapor açıklanınca herkes görüyor. Kesin olmayan bir durumu nasıl paylaşayım? Bu süreçleri bilmeden yorum yapılması doğru değil. Sayıştay kesin raporunu belediyeye resmi yazı ile gönderecek. Sonra biz de bunu meclisimizle paylaşacağız. Mevzuatı takip edin lütfen. 11 sene Sayıştay görmemişsiniz, şimdi bize raporu ver diyorsunuz. İstediğiniz rapor kesin olmayan taslak rapor. Neyini vereyim? Nasıl vereyim? Diyor ki ‘Sayıştayla arasında değişik bir ilişki var.’ Ayıptır. Ne demek istiyorsun! Ben Keşan Belediye Başkanı’yım! Bu kurumun en üst yöneticisiyim! Tabi ki bana özel gelecek! Sana mı gelecekti Feridun Bey? Müfettişler kanun gereği bu şekilde işlem yapmış. Benim yaptığım bir saklama gizleme yok. Nezaketsiz sözler söylemekle siyaset yapılmıyor! Bilmediğine yorum yaptın, bak yine yanıldın. Kesin rapor gelsin herkesin erişimine açılır. İsteyen de Sayıştay sitesinden açar okur istediği zaman!”

MALİ DURUM BORÇ…

Açıklamasının devamında mali yapı ile ilgili bilgilendirme bulunan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Feridun Bey grup başkanısınız ama şunu hissediyorum, ‘belediye başkanı olacağım!’ ol ama doğru işleri anlatı. Yine yanlış yapmışsın. Keşan Belediyesi’nin mali açıdan iyi yönetilemediğini ifade etmişsiniz. Bu ifadelere bir de yalan katarak; Keşan Belediyesi’nin 500 milyon TL’yi aşan bir borcu olduğunu eklemişsiniz. Her zaman olduğu gibi yalan edebiyatı üzerinden laf üretmeye devam etmişsiniz.  İş yapmak yerine yalan laf üretmekten vazgeçin. Bizler de hem iş yapıp hem de bu yalanlarınızı ifşa etmeye devam edeceğiz. İlk olarak; an itibari ile Keşan Belediyesi’nin borcu 500 milyon TL değil 308 milyon 768 TL’dir. Yani seçim geçti ve hatta iki seçim geçti, yenildiniz de yenildiniz yenilgiyi bir türlü kabul edemediniz. İki seçimde de; mensubu olduğunuz partinin liderleri halkımızı son dakikaya kadar kandırarak önde olduklarını iddia etmişlerdi. Yani anlıyoruz ki; yukardan aşağıya yalan edebiyatı devam ediyor. 11 Nisan 2019 günü göreve geldiğimizde belediyeyi 110 milyon TL yani bugünün parasıyla 530 milyon TL borçla devir aldık. Tekrarlıyorum şuan belediyemizin toplam borcu 308 milyon 768 TL. Siz hatırlamak istemiyorsunuz ama biz halkımız bilsin istiyoruz..! ‘İyi yönetemiyorsunuz’ dediğiniz belediyeye dönemimizde bir kere bile icralık duruma düşmedi. Hiç bir hizmet aracımız borcundan dolayı rehin alınmadı, dönemimizde bu belediye hiçbir personeline maaşın 1 gün bile geciktirmedi. Sizin döneminizde ise 8 ay bu personelimiz maaş alamadı. Bu mudur iyi yönetmek? Hiç bir emekçimiz dönemimizde kıdem tazminatını haftalar ve hatta aylarca bekleyerek almadı. Daha da önemli bir şey var sizlerin geçmiş döneminizde belediyenin malları mülkleri satılarak borçlar ödendi. 94 adet mülkü sattınız gelirleriyle hizmet etmediniz. Borç ödediniz. Bizim dönemimizde ise mal satarak borç ödenmemiş aksine para vererek mal almıştır. İşte aramızdaki fark budur..!”

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI

Açıklamasının devamına Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, “Erikli’de 6 bin metrekare asfalt yama çalışması yapmışız. Şimdi 16 bin metrekare kilit parke taşı için rapor istedim. 28 cadde sokak yenilenecek. Erikli sahilinde 19 cadde ve sokakta taş tamiri yaptık.  Erikli’de pazaryerinin olduğu yer 3 bin metrekare asfalt oluyor. Yalı Caddesi’nde çalışmalar başladı. Sel yaşadık ve Erikli köyü yolu bozuldu. 15-16 Temmuz’da Valilik tarafından yenilenecek. Mücavir alanlarımızın kıymetini biliyoruz. İlçe merkezimizde de Temmuz ayında ihaleye çıkıyoruz. İsmet İnönü Caddesi, İsmail Saraç Caddesi, Tayyip Akalın Caddesi, Borsa Sokak, Namazgah Sokak, Bakırcılar Caddesi, Hal Geçidi Sokak’ta Eylül-Ekim gibi çalışmalarımız başlıyor. Boş durmuyoruz. Erikli’de 32 kilometre yol bozmuşuz. Su gelmese miydi? İyi ki su geldi. Şimdi yolları da yapacağız.” şeklinde konuştu.

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZ LAFTA KALMIYOR”

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Büstü ile ilgili söylemlere değinen Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: Bir başka ifadenizde de; yeni Cumhuriyet Meydanı’mıza yapmış olduğumuz Atatürk Büstü’nün şehre arkasının dönük olduğunu söylemişsiniz. Allah aşkına; Atatürk Büstü’nün 30 yıldır arkası zaten şehre dönük…biz istikametini değiştirmedik ki..! Döneminizde bakımsız bırakılan, Keşan’ımıza ve Ata’mızın aziz hatırasına yakışmayan o büstü yeniledik ve aynı istikamete koyduk. Şehre girenlerin Atatürk’ümüz ile karşılanmasını istedik. Kaldı ki yeni meydan projemizde Keşan’a yakışır bir tören alanı yapıyoruz. Orada da çok farklı bir Atatürk büstümüzü koyacak ve törenlerimizi orada yapacağız. Lütfen artık yapmayın..! Halkımız da sizin bu Atatürk’ü siyasette kullanma manevralarınızdan bıktı. Atatürkçülük konusunda bize en son laf söyleyecek sizlersiniz. Kaç sene önce yaptığınız belediye binasına bile bir Atatürk köşesi yapmadınız. Ama sizin gibi Atatürkçülüğümüz lafta kalmıyor çok şükür. Şimdi belediye binamıza çok güzel bir Atatürk köşesi kazandırdık. 10 Kasım günü de karanfillerimizle Atamızı yâd edip açılışını yapacağız.”

Meclis Ağustos ayında toplanmayacağı, Eylül ayı toplantısının ise 7 Eylül 2023 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.