DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042647-1,07%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden kritik uyarı

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden kritik uyarı

ABONE OL
18 Temmuz 2023 13:25
Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden kritik uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Alp, vatandaşları orman ve anız yangınlarına karşı uyardı.

Anızlar ve ormanlık alanlarda ateş yakılmasının Edirne Valiliğince alınan karar ile yasaklandığını ifade eden Ahmet Alp, yangınlara karşı 8 araç ve 29 personelle teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

Yaz mevsimiyle birlikte yangın riskinin arttığı dile getiren Alp, vatandaşların yangınlara karşı azami dikkat göstermesinin önemine dikkat çekti.

Ahmet Alp, özellikle anız, çalılık ve bahçe ateşlerinin kesinlikle yakılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

“ANIZ YANGINLARI RÜZGARIN DA ETKİSİYLE HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILARAK BÜYÜK ZARARLAR VEREBİLİYOR”

Anız yangınlarının tehlikesine dikkat çeken Alp, “Anız yangınları rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayılarak büyük zararlar verebiliyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte anız yangınları konusunda tehlike daha da artmış durumda. Olası yangınlar henüz biçilmemiş olan buğdaylar başta olmak üzere bahçeleri, yerleşim yerlerini tehdit edebilir. Büyük felaketler yaşanmaması adına daha duyarlı ve sorumlu davranmalıyız.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ SADECE BELİRTİLEN ALANLARDA PİKNİK YAPMALI”

Açıklamasının devamında orman yangınlarına karşı uyaran Ahmet Alp, “Orman yangınları konusunda da risk artmış durumda. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak görev başındayız. Edirne Valiliğimiz tarafından alınan karar gereği 15 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara girmek yasaklandı. Edirne genelinde her türlü anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden toplanan dalların ve bitki örtüsünün yakılması yasak. Orman parkları ve tabiat parkları yasaktan muaf tutulurken bu alanlarda piknik, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetler serbest. Vatandaşlarımız sadece belirtilen alanlarda piknik yapmalı.” şeklinde konuştu.

“EN UFAK YANGIN BELİRTİSİ ALO 112’YE BİLDİRMELİ”

Yangınlarda ilk müdahalenin önemine dikkat çeken Alp, “Bu nedenle vatandaşlarımız gördükleri en ufak yangın belirtisini 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeli. Yangınlar çıktığında büyümesini sağlayacak ortamlar mevcut. Doğayı korumak ve doğadan yana olmak zorundayız. Bu nedenle lütfen özellikle yaz aylarında daha dikkatli ve daha hassas olalım. Herkesi orman yangınlarına karşı çok daha dikkatli olmaya, ormanda ve yakınlarında ateş yakmamaya davet ediyoruz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.