DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20636941,03%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası

Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası

ABONE OL
2 Ağustos 2023 13:22
Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Atatürk Stadı Kapalı Spor Salonu’nda saat 15.30’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan açılış programına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Gülmez, Edirne İl Temsilcimiz Umut Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Çimeni sporcular ve veliler katıldı.

“TURNUVAMIZA; GÜRCİSTAN, BULGARİSTAN, TUNUS, AZERBAYCAN, TÜRKMENİSTAN VE ÜLKEMİZDEN SPORCULARIMIZ KATILMIŞTIR”

Açılış töreninde konuşan Güney, Türk satrancında önemli bir yere sahi olan Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın 18’incisinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu yıl turnuvamıza olan ilgi bizleri sevindirdi. Turnuvamıza; Gürcistan, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Türkmenistan ve ülkemizden sporcularımız katılmıştır. Ülkemizden 25 farklı ilden 153 sporcu ile turnuvamızı başlatacağız. Satranç sporunun gelişimi konusunda desteklerini bizden esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Selim Ak’a, Federasyon Başkanımız Gülkız Tula ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar dilerim.” dedi.

“BÖYLE GÜÇLÜ BİR TURNUVANIN DÜZENLENMESİ YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ İLE MÜMKÜN OLMAKTADIR”

Daha sonra söz alan Gülmez ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin bu güzide ilçesinde böyle güçlü bir turnuvanın düzenlenmesi elbette yerel yönetimlerin katkısı ve desteği ile mümkün olmaktadır. Gerek sporcularımızın deneyim kazanması gerek bölgenin ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması, satranç kültürünün yaygınlaştırılması, açısından oldukça kıymetli olan turnuvaların düzenlenmesi federasyonumuzun temel hedefleri arasında yer almaktadır. Satrancın birleştirici ve çoğaltıcı gücünün farkında olan başta Keşan Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve turnuvanın gerçekleşmesinde katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDA, CUMHURİYET’İN ÇİZGİSİNDE 100’ÜNCÜ YILDA BU TURNUVAYI YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Gülmez’in ardından konuşan Helvacıoğlu, satrancın kalbinin Keşan’da attığını dile getirerek, “Keşan Belediyesi 18. Uluslararası Açık Satranç Turnuvamızın açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Taşın altına elimizi koyuyoruz. Ata’mızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında 18’inci uluslararası satranç turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. İllerde yapılamayan bir etkinliği ilçemizde yapmaya gayret ediyoruz. Turnuvamıza olan ilgi ve talep, bizleri heyecanlandırıyor. 6 ülke ve 25 ilimizden sporcularımız turnuvamıza katılıyor. Keşan Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde; satranca gönül veren sporcuların Keşan’ımızda olması da bizleri fevkalade mutlu ediyor. Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet’in çizgisinde 100’üncü yılda bu turnuvayı yapmaktan gurur duyuyoruz. Hep ifade ettiğimiz gibi; satranç bizler için bir kültürdür ve Keşan olarak bu kültüre sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur. Satranç ustalarının da dediği gibi; ‘Satranç tahtasında tüm denizlerdekinden daha fazla macera vardır’ diyerek birazdan ilk hamleleri hep birlikte yapacak ve turnuvamızı başlatacağız. Ben bu düşüncelerle; katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, 18. Uluslararası satranç turnuvamızın Keşan’ımıza ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların arından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, turnuvanın açılış hamlesi yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.