DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20710280,81%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan DOÇEK Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, Eylül’de

Keşan DOÇEK Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, Eylül’de

ABONE OL
3 Ağustos 2023 13:29
Keşan DOÇEK Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, Eylül’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Festival; bu yıl 8-9-10 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak.
Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eşme ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan ve bölgesinin tanıtımı için önemli etkinliklerin başında gelen ve bisiklet festivalleri arasında ülke genelinde önemli bir yere sahip festival ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.
Helvacıoğlu, saat 14.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette, Eşme ve beraberindekileri Keşan Kent Müzesi’nde ağırladı.
“SPORA, SPORCUYA VE SPOR ALTYAPISINA KEŞAN TARİHİNİN EN BÜYÜK VE KAPSAMLI YATIRIMLARINI YAPIYORUZ”
Keşan Belediyesi ile Keşan Doğa, Çevre Ve Kültür Derneği işbirliğinde bugün Saros Körfezi 10. Dağ Bisikleti Festivalimizin startını verdiklerini belirten Helvacıoğlu, “Keşan’ımız son dönemde adeta bir spor karnavalı şehri oldu. Keşan spor etkinlikleriylke anılsın istiyoruz. Eylül ve Ağustos ayı spor etkinlikleriyle geçecek. Ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonu Keşan’ımızın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Satrancından, yüzme yarışmalarına, triatlondan maratona birçok alanda spor coşkusunu hep birlikte yaşadık ve yaşıyoruz. Hep şunu ifade ettik; ‘Keşan sporu ve sporcusuyla gelişecek.’ dedik. Pandemide içe kapandık, yalnızlaştık, sosyal yapımız değişti. Pandemi sonrasında bu olumsuzlukları fark ettikten sonra hızlı bir şekilde birçok etkinliği hayata geçirdik. Bu etkinlileri daha da arttıracağız. Bunu sadece bir slogan olarak söylemedik bizleri, gençlerimizi ve çocuklarımızı bu hayale ulaştıracak tüm yatırımları da hayata geçirmek için müthiş bir mücadeleye giriştik. Semt sahalarından, yenilenen Atatürk Stadyumumuza, yarı olimpik yüzme havuzumuzdan, spor kurslarına kadar birçok yatırım ürettik. Şunu da net bir şekilde ifade etmek isterim ki; spora, sporcuya ve spor altyapısına Keşan tarihinin en büyük ve kapsamlı yatırımlarını yapıyoruz.” dedi.
“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 10. FESTİVALİMİZ”
Keşan Belediyesi ve DOÇEK işbirliğinde düzenlediklerine festivale ilginin yoğun olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm Türkiye örnek olacak bir festival gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bisiklete ilgisinin katlanarak artmasını arzu ediyoruz. Keşan’ımızda bisiklet ve doğa sporlarının, daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Derneğimiz bu anlamda çok emek veriyor. Keşan’ın bu yöndeki gelişimine katkı veren DOÇEK ailemize teşekkür ediyorum. Genel anlamda Keşan’ımızda spora olan tutkunun ve spor kültürünün kalıcı olmasını hedefliyoruz. Samimiyetle söylüyorum; söz üreterek değil, yatırım yaparak, etkinlik üreterek Keşan’ımızın spor yaşamını geliştirmeye devam edeceğiz. Spor şehri olma yolunda yoğun gayretler içinde olacağız. En iyi şekilde Keşan’da farkındalık yaratıyoruz. Keşan’da spor, kültür, çevreye bakış açısı, dayanışma ruhu değişti. Görülmeyen bir değişim var. Sadece yol yapmak, müze yapmak belediyecilik değil. Alışkanlıklar da değişti. Ben bu vesileyle derneklerimize de farkındalık çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha önce de DOÇEK yöneticilerimiz ile şunu ifade etmiştik; ‘Biz birlikte her şeyi başarırız’ demiştik. Bu vizyon doğrultusunda omuz omuza duracağız. Bu güçlü birliktelikten duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Şimdi muhteşem bir festival bizleri bekliyor. Emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize de gönülden şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında festivalimizin 10’uncusunu gerçekleştireceğiz. Festivalimizin teması ‘Yaşasın Cumhuriyet’. Katılım uluslararası boyutta. 8, 9, 10 Eylül’de bölgemizde bisikletseverleri ağırlayacağız. Festivalimiz hayırlı olsun.”
BU YILIN TEMASI ‘YAŞASIN CUMHURİYET’
Daha sonra söz alan Eşme, desteklerinden ötürü Helvacıoğlu’na teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Bir derneğin tek başına altından kalkamayacağı büyüklükte bir festival düzenleniyoruz. Bu yıl festivalimizin 10. yılı. 10 yıldan bu yana bu konuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye’de çok saygın bir bisiklet festivali. Bunu el ele başardık. Çok yoğun bir katılım var. İlçemiz dışından, İlimiz dışından ve Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ile Polonya gibi farklı ülkelerden gelenler olacak.
Ulusal ve uluslararası anlamda talep gören festival. Derneğimizin de 30. yılı. 14 dakikada kontenjan doldu. Amacımız ülkemizin değişik bölgelerinden ve yabancı ülkelerden insanları buraya çekmek. Bu yılın teması ‘Yaşasın Cumhuriyet’. Festivalimiz, 8-9-10 Eylül tarihlerinde yapılacak. Gerçek macera yaşamak isteyenler güzel bir festival yaşayacak. Bölgemizde sadece 45 günlük bir deniz sezonu olmadığını, doğal turizmi potansiyeli olduğunu göstermek istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.