DOLAR 32,4589 -0.12%
EURO 34,7668 -0.65%
ALTIN 2.435,860,00
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2066583-1,37%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Keşan-Enez yolu ne zaman bitecek?”

“Keşan-Enez yolu ne zaman bitecek?”

ABONE OL
20 Kasım 2020 11:22
“Keşan-Enez yolu ne zaman bitecek?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yapımı adeta yılan hikayesine dönen Keşan-Enez yolunun durumunu sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlıkların 2021 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Komisyona gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılında hayata geçirilecek olan ulaşım ve altyapı projeleri hakkında sunum yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görev alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da söz alarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Türkiye geneli ve Edirne özelinde sorular yöneltti.

“KEŞAN-ENEZ YOLUNU HİÇ GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Bakan Karaismailoğlu’na “Keşan-Enez yolunu hiç gördünüz mü?” diye soran Millevtekili Gaytancıoğlu, “Bakanlığınız bürokratlarından size bu yolun durumu ile ilgili bilgi geldi mi? Ya da AKP teşkilatlarından ya da AKP’li milletvekillerinden bu yol ile ilgili bilgi ve talep size ulaşmış mıdır? Türkiye’de iki ilçe arasında düz yerlerde engebeli yolların olduğu tek yer burasıdır sanırım. Yaz aylarında turistik bir cazibe merkezi olan Enez ilçemizi yüzbinlerce yurttaşımız ziyaret etmektedir. Oysa defalarca gündeme gelmesine rağmen ilçenin ana ulaşım bağlantısı olan karayolu çok kötü durumdadır. 2017 yılında yol ek yatırım programına alınmış, 58 km’lik yol için 98 milyon 55 bin TL proje bedeli öngörülmüştür. 2021 yılında tamamlanması öngörülmesine rağmen şu ana kadar bir çalışma yapılmamıştır. Keşan-Enez yolu ne zaman tamamlanacaktır?”

“PAZARKULE-EDİRNE BAĞLANTI YOLU VE KÖPRÜLERİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK”

2013 yılında yapımına başlanan Pazarkule – Edirne bağlantı yolu ve köprüleri ne zaman tamamlanacağını soran Gaytancıoğlu, “Edirne Lalapaşa Organize Sanayi Bölgesinin yollarının dar olması nedeniyle özellikle tırların kullanımında güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Lalapaşa Organize Sanayi Bölgesi arasındaki yol başta olmak üzere bu alanda kullanılan yollar için bir iyileştirme ve genişletme yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

“EDİRNE HAVALANI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA GÖREMEDİK”

2015 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Edirne’ye Havaalanı yapılacağını söylediğini hatırlatan Milletvekili Gaytancıoğlu, “Biz bir çalışma göremedik. Daha sonra Binali Bey AKP’nin son başbakanı oldu yine bir çalışma göremedik. Kendisini son olarak AKP’nin kaybettiği ama aradan geçen bir yılı aşkın zamana rağmen hala kaybettiğini anlamadığı veya kabul edemediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday olarak gördük. Yine Havaalanı ile ilgili bir şey göremedik. Edirne Havaalanı için bir çalışma var mı? Devlette devamlılık esas ise Ulaştırma eski Bakanının sözü ne zaman tutulacaktır?” dedi.

“UZUNKÖPRÜ’NÜN RESTORASYONU İLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR MI?”

AB fonlarından alınan bütçe ile hızlı tren yatırımı yapılmakta olduğunu ve projenin ne aşamada olduğu yönünde bilgi almak isteyen Gaytancıoğlu, “Seçim bölgem olan Edirne’nin Uzunköprü İlçesine de adını veren tarihi taş köprü uzun süredir onarılmayı beklemekte dir. Sultan İkinci Murat tarafından yaptırılan, yapımının tamamlandığı 1443 yılından bu yana hizmet veren, Unesco Kültür Mirası listesinde de bulunan, 174 kemeri ve 1392 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun taş köprüsü olduğu iddia edilen Uzun Köprü’nün, restorasyonu yapılarak gelecek kuşaklara aynı şekilde aktarılması tarihimize ve kültürümüze karşı bir sorumluluktur. Yaklaşık 60 yıldır onarılmayan, üstünde kurulduğu Ergene Nehri’nin zehirli sularıyla her gün biraz daha yıpranan tarihi köprümüzün geleceğinden yurttaşlarımız endişe duymaktadır. Uzunköprü İlçemizdeki tarihi taş köprünün restorasyonu için bir çalışmanız var mıdır? Söz konusu tarihi köprümüzün restorasyonu ne zaman başlayacak ve tamamlanacaktır?”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.