DOLAR 32,3561 -0.39%
EURO 34,6835 -0.38%
ALTIN 2.393,52-1,19
BIST 10.158,231,12%
BITCOIN 18839341,03%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Keşan’da kurtuluş coşkusu

Keşan’da kurtuluş coşkusu

ABONE OL
20 Kasım 2021 12:27
Keşan’da kurtuluş coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Keşan İlçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını gerçekleştirilen etkinliklerle coşku ile kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saat 10.00 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özay, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, daire amirleri, oda ve borsa temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulduğu törende, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Kutlama mesajlarının okunduğu törende, Mustafa Helvacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutlayan Helvacıoğlu, “Sevgili hemşerilerim, Edirne’miz 660 yıl önce topraklarımıza kattık. Dile kolay 660 yıl. Bu topraklarda hep huzur ve barış oldu. Ama sonra ‘kara günler’ geldi. Önce balkan savaşlarıyla Bulgarlar geldi. O günler bir vahşetti. Sonra yunanlılar geldi. 99 yıl önce acıyla sınandık. Yoklukla imtihan edildik. Bunları görmüşçesine, Arif Nihat Asya şiirinde ‘kalk yiğidim, yine dağ başını duman aldı. Parçalandı bir kıtanın toprakları; aslan payını aslan olmayan aldı’ diyor. İşte 99 yıl önce Keşanlı atalarımız ayağa kalktı. Boyun eğmedi. Kendine kelepçe taktırmadı. Selamızı okutmadı. Dünyaya gözdağı verenler, Keşanlıların sinesine tosladı. Atalarımızı yok etmeye çalışanların defteri, burada dürüldü ve kazandık. Bugün burada bu kazanımı kutluyorsak, Keşanlı kahraman atalarımız sayesindedir. ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Keşan’da ilk, ortaokullar ve liseler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödüllerin takdim edilmesinin ardından, Keşan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ve Folklor ekibi ile Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlama programı, resmi ve sivil araçlar ile grupların geçişi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.