DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20790381,62%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da spor yatırımları törenle açıldı

Keşan’da spor yatırımları törenle açıldı

"Keşan Belediyesi Keşan Atatürk Stadyumu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 11 Mahalleye 21 Semt Sahası Toplu Açılış Töreni" yapıldı

ABONE OL
5 Mart 2024 13:59
Keşan’da spor yatırımları törenle açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak; “Bu güzel hizmetleri yapan Mustafa Helvacıoğlu’nu destekleyeceğiz”dedi.

“Keşan Belediyesi Keşan Atatürk Stadyumu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 11 Mahalleye 21 Semt Sahası Toplu Açılış Töreni”, geçtiğimiz Pazar günü, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Saat 16.00 sıralarında; Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı ile birlikte, Keşan Kapalı Yüzme Havuzu’na gelen Bakan Osman Aşkın Bak’ı; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, parti yönetimleri, belediye meclisi ve il genel meclisi adayları, partililer, daire amirleri ve öğrenciler tarafından karşılandı.
Yüzme kursunu ziyaret eden Bak, kursiyerlerle buluştu.
Ziyaretin ardından Bak ve beraberindekiler, “Keşan Belediyesi Keşan Atatürk Stadyumu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 11 Mahalleye 21 Semt Sahası Toplu Açılış Töreni”ni gerçekleştirmek üzere Keşan Atatürk Stadı’na geçti.
Burada Keşan’daki spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri tarafından karşılanan Bak’a, spor kulüplerinin atkı ve formaları hediye edildi.

“KEŞAN TARİHİNİN İLK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNU YAPTIK”

Açılış programı; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Programın açış konuşmasını yapan Mustafa Helvacıoğlu, Gençlik ve Spor Bankanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Keşanlıların katılımıyla Keşan Atatürk Stadyumu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve 21 semt sahamızın açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Her alanda olduğu gibi sporda da bir ilçe olarak, illerle yarışır eserleri Keşan’a armağan etmenin mutluluğu içindeyiz. Gerçek belediyeciliğin örneklerini, Keşan’da gururla aziz milletimize sunuyoruz. Spor belediyeciliğinin, sporcu dostu belediyeciliğin en güzel örneklerini vermenin iftiharı içindeyiz. İçinde bulunduğunuz ve açılışını yaptığımız Atatürk Stadyumu, 40 yaşını doldurmuş bir stattır. Buranın eski halini herkes bilir. Burası Keşan’a da ismini taşıdığı Atatürk’e de yakışmıyordu. 40 yıllık bu stat, Bakanlığımızın katkılarıyla, 41 kere maşallah diyeceğimiz bir stada dönüştü. Ahşap zemini FIBA standartlarında, çim sahası uluslararası ayarda oldu. Yeni sahalarıyla, modern tribünleri ile çağdaş yüzüyle hizmete girdi. 5 amatör, 2 genç, 6 veteran olmak üzere 13 kulübümüze ve tüm sporsever Keşanlılara Atatürk Stadyumu hayırlı olsun. Bizim bir sloganımız vardı. ‘Keşan’da yüzme bilmeyen kalmayacak’ demiştik. Yüzme bilmeyen kalmayacak projesi bakanlığımızın da bir projesi. Bu ortak hedefte, Keşan tarihinin ilk yarı olimpik yüzme havuzunu yaptık. İktidarımız ne mutlu ki, bugüne kadar 700 yüzme havuzu yaptı. O eserlerden biri de Keşan’a nasip oldu. Yan ısıra yılın 12 ayında, yüzme kurslarında binlerce Keşanlıya eğitim verdik. Açılışını yapacağımız, Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz da Keşan’a hayırlı olsun. Bugün, tüm bu eserlerin yanı sıra 11 mahallemize, 21 semt sahası kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Sadece merkezde değil, mücavir alanlara da sahalar kazandırdığımız için mutluyuz. Böylece herkesin kendi mahallesinde Futbol, basketbol voleybol oynayabilmesini sağladık. Tüm bu eserler, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla olmuştur. Sayın Bakanımıza huzurlarınızda tüm Keşanlıların en derin şükranlarını sunuyorum. Bakanımızda başlayarak emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“SADECE AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ, BU DEV ESERLERLE YETİNMEDİK”

“2 yıl pandemi, 1 yıl asrın felaketi ve Belediye meclisindeki engellemelere rağmen durmadan yorulmadan spor belediyeciliği yaptık.” diye söyleyen Helvacıoğlu, “Sadece açılışını yaptığımız, bu dev eserlerle yetinmedik. Keşanspor işlevini yitirmişti. Onu tekrar sahalara geri getirmek seçim vaadimizdi. Birinci amatör ligden alıp, bal ligine yükselttik. Böylece efsane geri döndü ve şampiyon oldu. Sayın Bakanım’ız, siz spor kulüplerinde hakemlik yapmış, amatör spor kulüplerinin içinde bulunmuş sahadan bir bakanımızsınız. Biz de sadece Keşanspor değil, tüm kulüplerimize ulaşımdan maddi desteğe ayırmadan katkı sunduk. İnşallah amatör spora hizmet etmeye devam edeceğiz. Belediyespor yoktu. Açtık ve takımlar kurduk. Atletizmde Türkiye şampiyonlukları kazandık. Karate takımımızla şampiyonluk kupalarını kaldırdık. Bu şehri spor festivalleri şehrine dönüştürdük. Açık yüzme şampiyonası yaptık, özel olimpiyatlar yaptık, Saros yarı maratonu yaptık, ilk triatlon festivali yaptık, ulusal dağ bisikleti festivali yaptık. Keşan, sporda Trakya ve Türkiye’de örnek oldu. Ortalama 2,5 yılda yüzbinlerce kişi bu topraklarda spor yaptı. Keşan tanındı, Keşan kazandı, spor kazandı. Keşan tarihinin en fazla yolunu yaparken, en fazla bisiklet yolunu da yaptık. Spor ve eğitim kampları düzenledik. Bisiklet festivalini büyüttük, Yelken ve su sporları kulübü ile windsurf ile su sporlarında görkemli işlere imza attık. Özetle Spor şehri olduk. Tekrar vurguluyorum, Bunları 2,5 yılda yaptık. Ben buradan tekrar yaptığımız açılışların hayırlı olmasını diliyorum. Hayatı futbolla, sporla hemhal olmuş Cumhurbaşkanımıza ve sporu destekleyen hükümetimize teşekkür ediyorum. Türkiye’yi bir spor ülkesi haline getiren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Ve bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak beyefendiye teşekkür ediyorum. Sayın Valilerimize ve özellikle Edirne Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal hanımefendiye Ak Parti ve MHP İl Başkanlarımıza, Cumhur İttifakı’nın mensuplarına Keşanlıların en derin şükranlarını sunuyorum. 2,5 yılda yaptık, 5 yılda daha fazlasını yaparız diyorum. O sebeple, önümüzdeki yerel seçimde Hizmetlerin devamı ve daha fazlası için hız kesme Keşan diyorum.”

“SİZLERİN DESTEĞİ İLE BU HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Daha sonra söz alan Fatma Aksal, Keşan Atatürk Stadı, kapalı yüzme havuzu ve 21 semt sahasının açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçen yerel seçimde söz vermiştik; yarım olimpik ve semt sahaları sözümüzü tuttuk. Tüm sözlerimi tuttuk fazlasını yaptık. Bu stadın da eski halini hepimiz biliyoruz. Girilecek durumda değildi. Burasını yepyeni yaptık. Semt sahaları sözümüzü tuttuk. 21 semt sahası yaptık. Önümüzdeki dönemde sizlerin desteği ile bu hizmetlere devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Edirne’mize ve tüm ilçelerimize verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ne zaman kendisinden bir talebimiz olmuşsa bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Tesislerimizin Keşan’a hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAKANIMIZA TEŞRİFLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Aksal’ın ardından söz alan Sezer, sporun ne kadar önemli olduğunu ve toplumu ne kadar etkilediğinin bilincinde olduklarının altını çizerek, “Ailelerimizin çocuklarımızın ellerinden tutarak, stadımıza, semt sahalarımıza ve yüzme havuzuna getirmeleri bizim için çok kıymetli. Çocuklarımızı ne kadar güzel donatırsak, geleceğe o kadar iyi hazırlayacağız. Bakanımıza hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada Keşan Atatürk Stadyumu’muzu, yarı olimpik yüzme havuzumu, 11 mahalleye 21 semt sahamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımıza teşrifleri için teşekkür ediyorum.”

“BU GÜZEL HİZMETLERİ YAPAN MUSTAFA HELVACIOĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

Program Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın konuşmasıyla sürdü.
Konuşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan Bak, “Bugün Edirne’de bir aradayız. Keşan’da Mustafa Başkan çok çalışıyor. Gördüğünüz gibi eserler ortaca. Mustafa Başkan; yarı olimpik havuzu tamamladı, Atatürk Stadyumu’nu tamamladı, kapalı spor salonunun tadilatını yaptırdı, semt sahalarını yaptırdı. Mustafa Başkan çalışıyor, Keşan, Edirne ayağa kalkıyor. Ülkemiz son 22 yılda spor tesislerine yapılan yatırımlarla önemli bir konuma geldi. Spor ülkesi olma yolunda hızla yürüyoruz. Toplam 700 havuzla beraber gençlerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Tam 10 milyon çocuğumuz bu havuzlarda yüzme öğrendi. En önemli konularımızdan biri uyuşturucu mücadele. Bu birinci görevimiz. Çocuklarımızı spor tesislerine götürün. Tesislerimiz açık. Mustafa Başkan hizmetlere devam edecek. Biz de yine semt sahaları, genç ofisler, gençlik merkezleriyle hizmete edeceğiz. Ülkemiz büyüyor. Bu güzel hizmetleri yapan Mustafa Helvacıoğlu’nu destekleyeceğiz. Mustafa Başkanla yola devam. Keşan’da hizmete devam. Mustafa Başkan’ın önünü kesmeyin, açın Mustafa Başkanı. Yolun açık olsun Başkanım. Bu güzel tesisler Keşan’a hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.