DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2054681-1,59%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Keşan’ı, yoğun bakımda bırakmışsın”

“Keşan’ı, yoğun bakımda bırakmışsın”

Helvacıoğlu, Başkan Adayı Özcan’a seslendi; "Yalanlar, iftiralar ve dedikodular, kaybedeceklerinin göstergesi"

ABONE OL
9 Mart 2024 12:55
“Keşan’ı, yoğun bakımda bırakmışsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkanı Adayı Mustafa Helvacıoğlu, dün yaptığı açıklamada; Keşan ve seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu ve CHP Keşan Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özcan’ın Keşan FM radyo programında yaptığı açıklamalar hakkında cevap verdi.
Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen açıklama, saat 10.00 sıralarında başladı.
KADINLARIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Açıklamasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Helvacıoğlu; “Kadınlarımız bizim baştacımız. Gün vesilesiyle Dünyanın tüm çiçekleri kadınlarımıza armağan olsun. Bu özel gün kapsamında Keşanspor Düğün Salonumuzda kadınlarımız için de çok güzel ve farkındalık yaratacak bir etkinlik hazırladık. Ayrıca Keşan Belediyemizde çalışan kadınlarımız da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında izinliler. Dönemimizde 5 yıldır kadın personellerimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izinliler. İlaveten bugün kadınlarımıza minibüs ve taksilerimiz %50 indirimli, Otoparklarımız da ücretsiz.” dedi.
“DEDİKODU VE İFTİRALARLA SEÇİM KAZANILMAZ, SEÇİM; HİZMETLE VE HİZMET YARIŞIYLA KAZANILIR”
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 20 gün gibi çok kısa bir süre zaman kaldığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Seçim stresi birilerinde artmış olacak ki çirkinlikler, iftiralar ve olumsuzluklar başladı. Bütün başkan adaylarımızı ve parti yöneticilerimiz ile siyasilerimizi etik bir seçim yarışına davet ediyorum. Çünkü; dedikodu ve iftiralarla seçim kazanılmaz, seçim hizmetle ve hizmet yarışıyla kazanılır. Yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız da ortada. Adaylar yaptıkları ve yapacaklarıyla meşgul olmalılar. Biz bunlarla meşgul oluyoruz. Terbiyemizi hiç bozmayacağız ama terbiyesini bozanlar var. Piyasada dedikodu dolanıyor, dolandıkça da doğruymuş gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sessiz kalmayacak ve her türlü iftiraya belgeli cevap vereceğim. Keşan Kent Müzesi’nin karşısındaki Eski Orman İşletme Binası ve üstündeki lojmanlarla ilgili dedikodu üretiliyor. Rakip belediye başkan adayı, ekibi ve birileri, Orman binasını sözde şahsım ranta çevirmiş, ben üstüme almışım, eşim üstüne almış, çocuğum üstüne almış. Kardeşimin üstüne almışım, ortak almışım gibi yalan ifadeler yayılıyor. Sözde rakamlar bile belliymiş. An itibarıyla söz konusu bina Orman Genel Müdürlüğü’nün. Bugün sabah 08.00’de aldığım belge ile de bunu kanıtlıyorum. Ne satılmış ne de Helvacıoğlu almış. Böyle bir niyetim de yok. Genel Müdürlük satar-satmaz bilmem, benimle hiçbir ilgisi yok bu yerin. Çamur bize yapışmaz. 5 yıldır Belediye Başkanıyım; belediye ile ilgili hiçbir rantım olmadı, boğazımdan geçmedi. Benim eşim belediyeden nemalanmadı, benim çocuğum belediyeden nemalanmadı. Benim damadım, kardeşim belediyeden nemalanmadı. 1 kişi aksini ispatlasın istifa ederim, seçime girmem. Rakip Belediye başkan adayının sponsor ekiplerine sesleniyorum. Bu tür şeylerden vazgeçin. Projelerinizi anlatın ama projeleriniz yok ortada.” şeklinde konuştu.
“2 SENE SONRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMINI SPONSORLARINIZA BIRAKACAĞINIZI MI KONUŞAYIM”
Rakip Belediye Başkanı Adayı’na seslenen ve dedikodu ile seçim kampanyası yürütülmemesi gerektiğinin altını çizen Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Kampanyanı dedikodu ile yürüteceksen ben de dedikodular içine girerim, ama girmiyorum, girmeyeceğim. Dedikodu yaparak sponsorlarınızı mı konuşayım! 2 sene sonra belediye başkanlığı makamını sponsorlarınıza bırakacağınızı mı konuşayım! Halk bunu konuşuyor. Kılıçköy’ü mahalle yapıp imara açacağınızı mı konuşayım! Yoksa çok sevdiğiniz imar rantlarını mı konuşayım! Bunların hiçbirine gerek yok ben bu konuları deşmeyeceğim. Çünkü bizim işimiz yaptıklarımız ve yapacaklarımız. Keşan’a ve Keşanlılar’a yakışmaz bu tür seçim kampanyası. Keşan sizinle mahcup olur.”
“2-3 AY DEĞİL, 8 AY MAAŞ ÖDEMEMİŞ”
Keşan için yaptıkları ve yapacaklarının çok net şekilde ortada olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “24 saat aynı Helvacıoğlu’yum. Dünkü radyo programına gelecek olursak 2-3 ay maaş vermedim diyor rakip başkan adayı ve yalan söylüyor. İşte belgeleri, 8 ay maaş verilmedi. Üstelik icraya verilmiş 8 aylık maaşları alabilmek için ve borç ikiye katlanmış borçlar. Niye doğru söylemiyor radyoda! Biz ise göreve geldiğimizden bu yana kesintisiz maaş verdik personelimize. 15 Mart’ta 60. Ayımın maaşını vereceğim hem de törenle yapacağım. Ne kadar süre maaş veremediklerini bilmiyor rakip başkan adayı. Çünkü geçen dönem belediye rakip başkan adayı yönetmemiş. Yeni döneme aday olan rakip belediye başkanı maaşları da bilmez, borçları da bilmez. Çünkü belediyeye gelmemiş! 60 Meclis toplantısının 47’sine gelmemiş. Bu durumda şehri yönetmek için nasıl kararlar alacaksın! Hadi buna da yalan deyin. Yalan densin, ispatlansın anahtarları bırakacağım. Meclis’e gelmiyorsun, belediyeden haberin yok, belediyeyi, nasıl yöneteceksin. Balık baştan kokmuş. Başkanlığı harç-borç içinde geçmiş, çöp, çamur, çukur içinde geçmiş. Kıymetli geçmiş dönem başkanına sesleniyorum; 15 yıl başkanlık yapmışsın, itibarın var. “İyi insan” diyorlar. Bu yalanlarla dolu seçim kampanyasıyla itibarını bozma. Seni de birileri dolduruşa getiriyor. Rakip Belediye Başkanı adayının eşi, müteahhitleri telefon edip açık açık neler söylediğini ben biliyorum. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz personelini rahatsız ettiğini ben biliyorum. Belediye personeline “tavrını göster, bizden misin değil misin?” diye tehdit ettiğini ben biliyorum. Bunlara gerek yok. Bu personel yıllardır seçim kampanyasına bayrak sallamış. Şimdi 1 tanesini bayrak sallarken göremezsiniz. Artık eski dönem yok. Personelimiz belediye personeli ve halkına hizmet ediyor. Ne akrabalarımızı işe aldık, ne personeli siyasi ayrışmaya soktuk, ne de para karşılığı belediyeye personel aldık. Personelimi rahat bırakın, halka hizmete odaklansınlar. Belediye personelimi siyasete sokmayın, tehdit etmeyin.”
“60 MECLİS TOPLANTISININ 47’SİNE GELMEMİŞ”
Rakip Başkan Adayı’nın radyo programında belediyenin borcunun 700 milyon Tl olduğuna dair asılsız iddialarda da bulunduğuna vurgu yapan ve bunu ispata davet eden Mustafa Helvacıoğlu, “CHP’li üyelerin komisyonlarda çoğunlukta olduğu bir partinin başkan adayısın. 700 milyon borç olduğunu ispatla! Meclis’te CHP çoğunlukta. Böyle bir şey söz konusu değil. Kim dolduruyor ve kulağınıza birşeyler üflüyorsa bunlar yanlış. Bilmeden konuşuyorsan sayın başkan adayı. Belgelerle konuş, bizden iste verelim. Senden korkum yok. 5 yıldır görevdeyim, 30 yıllık iş yaptım. Yoğun bakımda bırakmışsın Keşan’ı. Keşan felçti, Türkiye’nin en büyük köyüydü! 47 Meclis toplantısına gelmez, belediye yönetimine hakim olmazsan Keşan yoğun bakıma düşer, düşmüşte.” dedi.
“SENİN YAPAMADIKLARINI DA BİZ YAPIYORUZ, İNSAN KONUŞURKEN UTANIR”
Büyük proje olarak lanse edilen Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin ne işe yaradığı belli olmayan bir yer olduğunu kaydeden Helvacıoğlu, “Pazar yeri dediğiniz ama pazaryerinden başka her şeye benzeyen bir yer burası. Ucube bir meydan yapmışsınız. Borçlarını da bize bırakmışsınız. Milleti de kapalı diye kandırmışsınız. Ama torbadan tavşan çıktı. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz sahalarda. Pazaryerine nasıl geleceksiniz. Kent Meydanımız konusunda daha önce yine radyoda “yaparsa alnından öpeceğim.” demişti. Sonra da “öpülecek bir şey yapmadı ki” diyor. Ne yapsak yaranamıyoruz. Ama biz size değil halkımıza yapıyoruz. Senin yapamadıklarını da biz yapıyoruz. İnsan konuşurken utanır. 60 Meclis’in 47’sine gelmeyen bir başkan adayıyla karşı karşıyayız. Çamur atarak bize geliyorlar, yaptıkları ve yapacaklarıyla değil. Biz ise yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Geçmişte 94 mülk satılmış bu belediyede. Türkiye’nin en büyük emlak komisyoncusu olmuşsunuz! Sizin Makam Odanızın masraflarıyla ben Artı Çarşı’yı yaptım. Radyoda “belediyede iki kasa var, kokular geliyor” diyor. Kendisiyle mi karıştırıyor, bilmiyorum. CHP’li üyeler komisyonlarda çoğunluktalar. Neden iki kasayı bulamadı. Çünkü böyle bir şey yok. Belediye şirketini iflas şekilde aldık. Geçen dönem Halk Ekmek Şirketi ikinci kasaymış. Biz bu şirketi Kent Hizmetleri olarak güncelledik ve prestij kazandırdık. Kaldı ki devam eden ve 12 milyon TL kamu zararı olan belediye başkanı adayı da ben değilim. Dava devam ediyor ve zimmet çıktı. Ben şöyle anlıyorum; ya 12 milyon borcunu kapatmaya geliyorsun ya da yeni borçlar üreteceksin.” şeklinde konuştu.
“YALANLAR, DEDİKODULAR, İFTİRALAR KAYBEDECEKLERİNİN GÖSTERGESİ”
Eşinden, çocuklarından, işinden, aşından her türlü fedakarlığı gösterip 24 saat aynı şekilde davranarak belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü anlatan Mustafa Helvacıoğlu, “Canla başla çalışıyorum. Vatandaşımdan önce kalkıyor, sonra yatıyorum. Ben Keşan’ı çok seviyorum ve hizmet için varım. Cumhur İttifakını da lekeleyecek hiçbir şey yapmadım. Cumhurbaşkanıma da mahcup olacak hiçbir şey yapmadım, yapmayacağım da. Radyoda bana “Helvacı” diye hitap ediyor. Yakışır mı sana Başkan Adayım ya! Benim soyadım Helvacı değil, Helvacıoğlu. Ben de senin isminin önüne yaşam tarzınla ilgili başka sıfatlar mı koyayım! Senin de şu zaman itibarıyla belediye başkanınım. Makama saygı göster sayın başkan adayı. Kazanmak için her yol mübah değildir. Kazanmak için hizmet etmek yolu mübah. Küçük görmek mübah değil. Terbiye yolu mübah. Enerjiyle çalışmak mübah. Enerjin varsa hizmet yoluna çıkacaksın. Yalanlar, dedikodular, iftiralar kaybedeceklerinin göstergesi. Allah nasip ederse, vatandaşımızız da izin verirse bir 5 yıla daha talibim. 3. dönem yok, 4. dönem hiç yok! Olanları bilemem, ne için geldiklerini de bilemem. Temel amaçları hizmet mi bilemem. Ben hibe almak için, hizmet etmek için, Ankara’nın gücünü Keşan’a yansıtmak için, Cumhurbaşkanımın desteği için, enerjimi vermek için adayım. Karnemiz ortada. 31 Mart’ta halkın karşısına çıkacağız. Ben de panik siyaseti yok, kararlıyım ve hazırım. Karar vatandaşımın. Rakip Başkan adayının yalanlarıyla, dolanlarıyla, ailesinin iftiralarıyla bu işler yürümez. Kıymetli hemşehrilerime sesleniyorum; yapılanların 3’e, 4’e 5’e katlanmasını istiyorsak, güçlü başkan, güçlü belediye, güçlü Meclis şart. Tüm hemşehrilerimi hürmetle selamlıyorum.”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.