DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,9135 0.71%
ALTIN 2.431,81-0,02
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21765920,93%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşanlılar doktor bulamıyor!

Keşanlılar doktor bulamıyor!

ABONE OL
27 Mayıs 2022 10:47
Keşanlılar doktor bulamıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Keşan Devlet Hastanesi’nde birçok branşta doktor eksikliği bulunduğunu, vatandaşların hastaneden uygun randevu alamadıkları için Uzunköprü ve Edine kent merkezine geldiğini belirterek, yaşanan mağduriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Keşan Devlet Hastanesi’nde pek çok branşta doktor eksikliği bulunduğunu ifade eden Milletvekili Çakırlar, “Keşan ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız hastaneden uygun randevu alamadıklarını bu sebeple 50 km uzaklıktaki Uzunköprü ilçesinden veya 110 km uzaklıktaki şehir merkezinden randevu almak zorunda kaldıklarından büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Hekim eksikliğinden ilçe sağlık gereksinimleri karşılanmamaktadır” dedi.

Hekimlerin istifa haberlerinin çoğalmakta olduğunu soru önergesinde dikkat çeken Milletvekili Çakırlar, “Ülkemizde her geçen gün hekimlerin istifa haberleri çoğalmakta olduğundan dolayı hastaneler görevlerini icra etmekte zorlanmakta adeta beton yığını olarak faaliyet göstermektedir” dedi.

BAKAN KOCA’YA SORULAR

Milletvekili Çakırlar, Bakan Koca’ya Keşan Devlet Hastanesi’ndeki doktor açığı ile ilgili şu soruları yöneltti;

-Keşan Devlet Hastanesinde hangi poliklinikler bulunmaktadır?

-Keşan Devlet Hastanesinde polikliniği olup uzman doktoru olmayan kaç hekim vardır?

-Keşan Devlet Hastanesinde toplam hekim sayısı kaçtır?

-Eksik olan branş doktorları ne zaman tamamlanacaktır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.